bezár
 

színház

2009. 02. 13.
Edward Albee saját bemutatója helyett inkább moziba megy
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Edward Albee, a modern amerikai drámairodalom egyik legjelentősebb képviselője soha nem megy el új darabja bemutatójára; a Nem félünk a farkastól szerzője saját premierje helyett inkább moziba megy.

Szkéné színház

"Nem akarom, hogy összedőljön a díszlet vagy hogy a színészek elfelejtsék a szövegüket" - árulta el a drámaíró, aki március 12-én ünnepli 81. születésnapját.

"Öt nappal a bemutató előtt egyszerűen kikapcsolok, addigra, ha valami probléma volt, azt már megoldottuk és a színészek is tudják, mit csinálnak" - mondja Edward Albee, aki még ma is aktív, őszre tervezi Me, Myself and I című, legutóbbi darabjának Broadway-bemutatóját.

A háromszoros Pulitzer-díjas szerző drámái egyébként Magyarországon is igen népszerűek, jelenleg is több darabját láthatja a közönség: a Magyar Színházban január óta játsszák a Kényes egyensúlyt, amelyért 1967-ben kapott Pulitzert, legismertebb műve, a Nem félünk a farkastól a Győri Nemzeti Színházban van műsoron, Lolita című Nabokov-adaptációját szombaton mutatja be a Budapesti Kamaraszínház, a Kolibri Pincében pedig vasárnap egy középiskolásokból álló londoni társulat, a Richard Challoner Theatre Company előadásában látható angolul a The Zoo Story (Mese az állatkertről).

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés