bezár
 

art&design

2015. 12. 30.
Kádár Béla műve lett az év legdrágábban eladott magyar festménye
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kádár Béla Beszélgetők a szabadban című olajképe lett 2015 legdrágábban eladott magyar festménye, a nagyméretű alkotásért 90 millió forintot fizettek - mondta el Virág Judit művészettörténész, galériavezető az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Hozzátette: a korábbi esztendőkhöz képest számos "új" festővel - Kádár Béla mellett például Mednyánszky Lászlóval, Vaszary Jánossal és Dénes Valériával - színesedett az év legmagasabb áron elkelő műveit felsoroló lista.
    

prae.hu

Egyre több festőművész alkotásai érnek el 40-50 millió forintos eladási árakt, a 100 millió forint fölötti kategóriába az eddigi tapasztalatok alapján azonban csak Csontváry Kosztka Tivadar, Munkácsy Mihály és Gulácsy Lajos művei kerülnek be. Sokat számít a festmények témája és mérete is, az igazán nagyméretű alkotásokat sokkal nehezebb eladni.
    

A vevőkör változóban van, a magyar gyűjtők és befektetők mellett sok külföldi magánszemély és befektetői társaság is megjelent az árverseken. Életkor vagy foglalkozás alapján nem igazán lehet meghatározni a vevőket, viszont egyre több a nő a licitálók között - hangsúlyozta Virág Judit. Hozzáfűzte azt is, hogy a drágább alkotások vásárlói jellemzően alkuszokat küldenek maguk helyett az árverésekre, vagy telefonon adják le ajánlataikat.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés