bezár
 

art&design

2015. 12. 16.
Japán kiállítás a Trafóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A hangművészetet állítja a középpontba háztartási eszközök, hangszerekből kombinált hanginstallációk, bakelitek, printek és filmek segítségével a csütörtökön nyíló japán kortárs képzőművészeti tárlat a budapesti Trafó Galériában.

A 2016. január 31-ig látható Hangjaink című kiállításon bemutatott alkotások a környezet kontrollálatlan hangzó eseményeire koncentrálnak, a művek nemcsak a vizualitás és a hang intellektuális felfogásáról szólnak, hanem az érzékszervek közötti kapcsolatról is.
    

prae.hu

A kiállító művészek - Fujimoto Jukio, Jagi Ljota, Orimoto Tacumi, Umeda Tecuja, Ujino - a mindennapi, természetes, analóg hangok iránti érdeklődésből hozzák létre munkáikat, amelyek a zeneiséget és a zajok esztétikai vonatkozásait is megmutatják. John Cage és a Fluxus mozgalom hatására Japánban több képzőművész generáció foglalkozik az analóg zajjal. A téma feldolgozásában az irónia, a használati tárgyak átértelmezése és néha az abszurditás is fontos szerepet játszik - közölte a kiállítóhely az MTI-vel.
    

A tárlat célja a művészet és az élet közelségének hangsúlyozása, a nem-művészeti világ felfedezése. A projekt limitált példányszámú vágott lemezkiadással is tiszteleg a művészek és a médium előtt. A bakeliten olyan anyagok szerepelnek majd, amelyek a kiállított, vagy felkérésre készített művek hangját rögzítik. A 150 példányból álló sorszámozott lemez borítója Fodor János képzőművész munkája.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés