bezár
 

irodalom

2015. 12. 16.
Téli fák #2 – Advent Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Téli fák #2 – Advent Budapesten Zenés kortárs irodalmi est december 19-én, szombaton 17:30 órától az Advent Budapesten sátorban.

Tavaly indult a Téli fák című élőzenés irodalmi est-sorozat az Advent Budapesten rendezvény keretében. Tavaly is, idén is összeállt egy egymást, egymás írásait és művészetét szerető, tisztelő csapat kortárs költőkből, írókból és zenészekből.

prae.hu

Idén a kortárs irodalmi szekcióban az Izsó Zita-Mesterházy Fruzsina páros mellett Nagy Kata, Ayhan Gökhan és Balaskó Ákos verseket, míg Schreiner Dénes novellát olvas fel. Izsó Zita és Ayhan Gökhan fiatal kora ellenére is számos kötetet jegyez, Balaskó Ákos első kötete pedig tavaly ilyenkor jelent meg. Schreiner Dénes a prózaírás mellett egyetemi hallgatók számára nyugati filozófiát oktat, történetei mégis realista elbeszélések mindennapi életünk groteszk mozzanatairól. Nagy Kata 2005 óta publikálja verseit, Mesterházy Fruzsina 2012-ben kezdett el publikálni.

Ami a dalokat illeti, különféle feldolgozások hangzanak el, köztük Tim Buckley, Bob Dylan és Simon & Garfunkel dalok. Gitáron Banai Viktor kíséri Jankovic-Izsó Nórát. Balladákat és olyan zenéket adnak elő a folk és az alternatív világából, amelyek eredetileg többnyire férfi előadó által énekeltek, és amelyeket Nóráék dolgoztak át női előadóra egy szál gitár kísérettel.

A szerzők december 19-én, szombaton 17:30 órától körülbelül egy órában mesélik el történeteinket versben, prózában és zenében a hangulatos Városháza parki Advent Budapesten sátorban. A program ingyenes. Az elkövetkező napokban a Facebookon, az esemény oldalán egy-egy idézetet olvashatnak a szerzőktől.

Téli fák

Helyszín: Advent Budapesten sátor, Városháza park a Deák tér szomszédságában.

Időpont: 2015. december 19., szombat, 17:30.

Jegy: A program ingyenes.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Horváth Iván (1948-2024)
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés