bezár
 

irodalom

2015. 12. 15.
Ez bejött! Új szerzemények A-ttól Z-ig – Kiállításmegnyitó a PIM-ben
2015. december 16., szerda, 18h, Petőfi Irodalmi Múzeum, 1053 Budapest, Károlyi utca 16.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ez bejött! Új szerzemények A-ttól Z-ig – Kiállításmegnyitó a PIM-ben Ez bejött! Új szerzemények A-tól Z-ig címen nyílik kiállítás 2015. december 16-án, kedden 18 órakor a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

"Kíváncsi vagy rá, hogy milyen háttérmunka zajlik egy múzeumban? Érdekel a tárgyak rejtőzködő története? Akkor gyere el a múzeum december 16-án nyíló Ez bejött! című kiállítására!

prae.hu

Amikor eljössz a PIM-be, talán nem is gondolsz arra, hogy egy múzeum ereje a gyűjteményében rejlik, illetve abban az értékőrző munkában, amely a színfalak mögött láthatatlanul zajlik, abban, hogy muzeológusai milyen szempontok alapján választanak, és hogyan mérlegelnek. Legújabb kiállításunk az elmúlt évtized új szerzeményein keresztül rendhagyó módon szeretné bemutatni a PIM gyűjteményező munkáját. Szólunk a szerzeményezések néha kalandos menetéről, rendhagyó módon bevezetjük a látogatót raktárainkba és megmutatjuk a restaurálás körülményeit" – szól a múzeum invitációja.

Köszöntőt mond: Rétvári Bence parlamenti államtitkár, EMMI. A kiállítást megnyitja: Varga Benedek főigazgató, Semmelweis Orvostörténeti Múzeum. Közreműködik a Duende Duó – Csernus Katalin (gitár) és Kiss Bea (fuvola).

Az eseményhez a facebookon itt lehet csatlakozni.

A-tól Z-ig

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés