bezár
 

zene

2015. 12. 11.
Fúziós popzene a Budapest Jazz Clubban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fúziós popzenét játszik a Patché elnevezésű friss formáció, amely december 20-án a Budapest Jazz Clubban (BJC) ad koncertet. Pákai Petra énekes és Cséry Zoltán billentyűs csapata elkészítette negyedik videóját.

A tavaly alakult Patché a Nem tudtam című lemezének elkészítésén dolgozik, az albumot a pop, az elektronika, a neo-soul és a rockzenei hatások jellemzik. Az öttagúra bővített felállás a BJC-ben debütál, akárcsak az új klip, az Elhagyott év - szerepel a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.
    

prae.hu

A Patché énekese, Pákai Petra a budapesti klubélet ismert alakja. Több formáció, köztük a Re-G, Buskanjo, a G.U.P. tagja volt, rendszeresen meghívott vendégművésze a Debrecen Big Bandnek. Jelenleg a Kőbányai Zenei Stúdió ének- és angoltanára.
    

A zeneszerzőként is közreműködő Cséry Zoltán három albumon keresztül volt tagja a progresszív rockzenéjével külföldön is sikereket arató Special Providence-nek. Játszott a Subscribe-ban, dolgozott együtt Oláh Ibolyával, Ganxsta Zolee-val, Csepregi Évával, a Cotton Club Singersszel, Kálloy-Molnár Péterrel és folyamatos résztvevője a Random Trip zenei improvizációs koncertsorozatnak.
    

A formáció eredetileg duóként indult, a közelmúltban csatlakozott hozzá Nagy Zoltán gitáros, Éder Ferenc basszusgitáros és Gerendás Dani dobos. A december 20-i koncerten az új dal mellett elhangzik a Let It Go, a Nem tudtam, a Szívhang és a Mozi is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Nils Frahm: Day
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés