bezár
 

irodalom

2015. 12. 10.
LMP: az NKA írja ki a folyóirat-támogatási pályázatokat!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az LMP azt kéri, hogy a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) döntéshozói a lehető leghamarabb írják ki a folyóirat-támogatási pályázatokat - mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján a párt kulturális szakszóvivője.

Komlósi Csaba arról beszélt, hogy a Fekete György elnökölte Magyar Művészeti Akadémia (MMA) hivatalosan még be sem küldhette delegáltjait az NKA döntéshozó testületeibe, de már furcsa hírek érkeznek az alap háza tájáról. "Állítólag nem függetlenül attól, hogy a jövőben az MMA fogja jelölni a kuratóriumi tagok egyharmadát", nem írták ki a folyóirat-támogatási pályázatokat, amivel veszélyeztetik több mint negyven rangos és nagy múltú folyóirat megjelenését - mondta.
    

prae.hu

Hozzátette: megkezdték ugyanakkor annak a 830 millió forintnak a szétosztását, ami az eredetileg tervezett bevételeken felül jelent meg az alap számláján. Komlósi Csaba hangsúlyozta, hogy a pénzek nyolcvan százalékát olyan szervezetek kapták, amelyeknek képviselői ott ültek a döntéshozók között.
    

Feltőkésítik a kormányközeli kulturális szervezeteket és úgy tűnik, hogy ez fontosabb, mint hogy mi lesz több mint negyven folyóirattal - értékelt
    

Komlósi Csaba szerint hosszú ideje kultúrharc zajlik, ahol a képzeletbeli barikád túloldalán állók nem jutnak forrásokhoz, aminek következményeit végül a teljes magyar kultúra sínyli meg.
    

Arra is kitért, hogy a pályázati pénzek kétharmada az ország gazdaságilag fejlettebb, nagyobb kulturális infrastruktúrával ellátott területeire áramlik, ami növeli a régiók közötti, valamint a társadalmi távolságokat.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Horváth Iván (1948-2024)
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés