bezár
 

színház

2015. 12. 06.
Debütáló és Lábán Rudolf-díjas táncelőadásokat kínál egy estén a Trafó
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Molnár Csaba Eclipse című új koreográfiájának és Fülöp László Lábán Rudolf-díjjal kitüntetett "there's an elephant in every room." című táncelőadásának szentelt estével várja az érdeklődőket december 11-én és 13-án a Trafó Kortárs Művészetek Háza.

Molnár Csaba koreográfiájában a bulizás egyszerre rítus és önkifejezés. Négy világot járt profi - Vadas Tamara, Dányi Viktória, Cuhorka Emese és Vavra Júlia -, valamint a Budapest Kortárstánc Főiskola tizenhárom frissen végzett vagy még tanuló táncosa vezeti be a közönséget egy képregényszerű világba, amely hasonlít a budapesti éjszakához - olvasható a Trafó által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Szkéné színház

Az Eclipse megmutatja, milyen megtapasztalni az éjszakai életet közösségi, vagy egyéni élményként; hogyan fejezhetjük ki a szentimentalizmusunkat, vagy vadságunkat. Irónia és önirónia, popkultúra és sztereotip szituációk sodródnak egymás mellé a produkcióban, amelyet Rihanna, Celine Dion, Madonna és mások klasszikusai fűszereznek. Marcio Kerber Canabarro brazil táncos saját kezűleg varrt ruhái pedig az elegáns, a futurisztikus és a törzsi stílusokat vegyítik.

Az Egy este 2Y elnevezésű est első darabja Fülöp László Lábán Rudolf-díjjal kitüntetett "there's an elephant in every rooom." című előadása lesz, amelyben maga a koreográfus és Cuhorka Emese, valamint Biczók Anna járják körül a társas megismerés, társas befolyásolás, önigazolás, empátia, agresszió, előítéletek és félelmek problémaköreit. Az előadók őszinte és intim kapcsolatot alakítanak ki egymás és a nézők között, civilként szerepelnek a színpadon.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés