bezár
 

zene

2015. 12. 05.
Redbreast Wilson és zenekara bemutatja a Hillstomp Boogie-t
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bemutatkozó, Hillstomp Boogie című folk-blues középlemezét mutatja be Sam Redbreast Wilson zenekarával, a Juke Joint Revivallel december 11-én pénteken a fővárosi Gólya Presszóban.

Viseltes kamionos sapka, ölbe tett gitár, réz slide-gyűrű a bal kéz kisujján - Sam Redbreast Wilson olyan könnyedséggel és higgadtsággal uralja a színpadot, akárcsak a Mississippi-delta legendás zenészei - szerepel az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.

prae.hu

Mint írták, mindez hozzátartozik a Hillstomp Boogie című EP-hez, amely lüktető tempójával és a déli akcentussal megszólaló szövegeivel hűen idézi meg Észak-Mississippi Hill Country vidékének fülledt szórakozóhelyeit, a juke jointokat. A Budapesten született Sam Redbreast Wilson zenéje a 20. század első évtizedeiben, Amerika déli államaiban kialakult és máig elevenen élő zenei hagyományt követi. Ebbe a sokszínű tradícióba éppúgy beletartozik a Delta és Piedmont blues, mint az Appalache-hegység folk zenéje.

Zenekarával, a Juke Joint Revivallel Sam saját szerzeményei mellett Észak-Mississippi híres zenészeinek dallamait is felidézi, köztük R.L. Burnside-ét, Junior Kimbrough-ét és T-Model Fordét. A zenekar feszes tempója és a gitár nyers hangzása Sam fanyar és szarkasztikus humorával egészül ki.

Redbreast Wilson 2015 nyara óta koncertezik rendszeresen a Juke Joint Revivallel (Nagy Marek - basszusgitár, Danny Bain - dob). A Hillstomp Boogie-n öt szám kapott helyet, amelyek egyrészt hűek Hill Country zenei hagyományaihoz, másrészt modern hangzásvilágba átültetve teszik azt 21. századivá.

A zenekar a lemezt egy ingyenes koncert keretében mutatja be a közönségnek december 11-én a Gólya Presszóban. December 17-én a Gödör Klubban Ian Siegal vendégeként lép fel a zenekar, végül 19-én az Akváriumban a Quimby előzenekaraként adják elő az új lemez dalait.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés