bezár
 

film

2015. 12. 03.
Újabb dokumentumfilm a Menjek/Maradjak producereitől: ezúttal a hollandiai magyarok kerülnek lencsevégre
Közösségi finanszírozásban készül az újabb külföldi magyarokról szóló film
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újabb dokumentumfilm a Menjek/Maradjak producereitől: ezúttal a hollandiai magyarok kerülnek lencsevégre Újabb közösségi finanszírozási kampányba kezdenek a kivándorló magyarok portréit dokumentumfilmen megörökítő Erasmus Euro Media díjas Menjek/Maradjak-sorozat alkotói. A filmeket jegyző csapat, a Hollandiában forgott epizód költségeit fedezendő, ezúttal 6000 eurót kíván a sorozat rajongóitól összeszedni. A holland epizód jövő tavasszal kerülhet a közönség elé.

Az alkotók a hollandiai epizódot eredetileg későbbre tervezték, így a társadalmi vállalkozásként definiált
 Menjek/Maradjak projekt alkotóit is meglepetésként érte, amikor egy Hollandiában élő magyar fiatal jelentkezett náluk az ötletével. A Hágában élő, média design-t tanuló Bogádi Csabát a korábbi epizódok inspirálták, hogy maga is hollandiai magyarokkal kezdjen el forgatni. Csaba a Menjek/Maradjak sorozatot jegyző SpeakEasy Projectet kérte fel producernek készülő filmjéhez. Megegyezésük szerint az új epizód 2016 tavaszára készülhet el.

prae.hu

„A Menjek/Maradjak projektet kezdettől fogva társadalmi vállalkozásként definiáltuk, amely nyitva áll minden lelkes alkotó előtt, aki részt szeretne venni az „új mobilitás“ generációjának dokumentációjában. Csabával gyorsan megtaláltuk a közös hangot, és igyekeztünk neki megadni minden tőlünk telhető segítséget készülő filmjéhez, amelyet örömmel illesztünk a sorozatunkba“ – monda el Józsa László, a sorozat producere és ötletgazdája.

A Menjek/Maradjak: A holland epizód kifejezetten a Randstad régióra (Hága, Amszterdam, Rotterdam) koncentrál, hősei holland és magyar fiatalok, akik Európa egyik legjobb módú országában keresik a boldogulást. Számuk tízezres nagyságrendű. A sikeres kampány esetén hamarosan bemutatandó hollandiai epizód mellett két másik Menjek/Maradjak-film is készül, a Sweet Home a hazaköltözők életét dolgozza fel, az Inside Berlin pedig a korábbi epizódokat rendező, időközben Berlinbe költöző Imre Loránd Balázs személyes dokumentumfilmje. A két utóbbi film bemutatójának dátuma finanszírozási nehézségek miatt egyelőre bizonytalan.

A Menjek/Maradjak sorozatot jegyző SpeakEasy Project (Józsa László, Hernáth Csaba és Imre Loránd Balázs) két évvel ezelőtt Magyarországon elsőként folytatott sikeres közösségi finanszírozási kampányt, amellyel egynegyed részben finanszírozták londoni dokumentumfilmjüket. A New York-i és londoni fiatalok életét bemutató első két epizód sikeresen debütált moziban, televízióban és az interneten is, ahol minden epizódot ingyenesen közzétesznek. Az eddig megjelent filmek összesen 500 ezer feletti nézettségnél tartanak.

Menjek/Maradjak

A holland epizód 6000 ezer eurós kampánya egy sor fantáziadús ajándékkal kedveskedik a nagylelkű felajánlóknak a Menjek/Maradjak márkázott masculan® óvszertől, a MadeByNagyi kézműves sapkáin, a Tisza által felajánlott tornacipőkön, a hágai aMaze szabadulós játékán, a BikeBorn egyedi épített biciklijén és a BlaBlaCar által felajánlott hollandiai telekocsi utakon át a produceri kreditekig.

A kampány linkje: https://www.kickstarter.com/projects/850119045/leave-stay-the-dutch-episode-documentary.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Luca Guadagnino: Challengers
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés