bezár
 

zene

2015. 12. 03.
23. Gastroblues Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zenei és gasztronómiai élmények mellett jótékonysági célokat is szolgál a 23. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál lemezbemutatója, amelyet szombaton rendeznek a Dunakömlődi Faluházban.

Két dvd készült a 23. Nemzetközi Gastroblues Fesztiválról, amelyet júliusban rendeztek Pakson. Egyik lemezre a magyar, a másikra a külföldi előadók koncertfelvételei kerültek, valamint interjúk a zenészekkel, résztvevőkkel, mecénásokkal - tájékoztatta Gárdai György fesztiváligazgató az MTI-t.
    

prae.hu

Mint mondta, kivételes anyaggal rendelkeznek, hiszen az eddigi összes, azaz huszonhárom fesztivál teljes anyagát rögzítették. "Haszontalan hobbi a mai világban lemezt megjelentetni, de mi így őrizzük az utókornak a kivételes élményeket, pillanatokat" - fogalmazott.
    

Megismételhetetlen felvételek is születtek: két világsztárról, a Deep Purple egykori orgonistájáról, Jon Lordról és Noel Redding basszusgitárosról például a paksi fesztiválon készült életük utolsó felvétele - tette hozzá.
    

A lemezbemutató 2005, a külhoni magyarok honosítását nem támogató népszavazás első évfordulója óta minden évben a határon túl élő magyarok előtt tiszteleg és őket kívánja segíteni. A már hagyományos jótékonysági tombola mellett Süli János, Paks polgármestere kezdeményezésére ezúttal árverés is lesz: a Ferencváros és Paksi FC labdarúgói által dedikált labdákat és mezeket bocsátják árverésre. A bevétellel Paks Kárpátalján fekvő testvérvárosa, Visk magyar gyermekeinek karácsonyát teszik gazdagabbá.
    

Az idei fesztivál templomi koncertjei és a főzőverseny kóstolójegyeiből befolyt bevételét Visknek adományoztuk. A korábbiaknál magasabb összeg, több mint egymillió forint gyűlt össze. Abban bízom, hogy a lemezbemutatón is sikerül rekordot dönteni - mondta a fesztiváligazgató.
    

A lemezbemutató hasonlóan a Gastroblues Fesztiválhoz házasítja a zenét és a gasztronómiát. Mások mellett lesz Ismerős Arcok koncert, fellép a Tűzkerék xT és a Varga János Mediterrán Combo. Zenéjük mellé kiváló ételeket, italokat kínálnak a házigazdák.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Nils Frahm: Day
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés