bezár
 

film

2015. 12. 03.
Pejó Róbert filmje nyert Bukarestben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pejó Róbert Mancs című filmjét díjazta a gyerekzsűri a bukaresti KINOdiseea nemzetközi gyerekfilm fesztiválon.

A gyermek- és ifjúsági filmeket felvonultató mustrán 29 játékfilmet és mintegy száz rövidfilmet vetítettek november 13. és 27. között a román főváros öt mozijában - tájékoztatta csütörtöki közleményében az MTI-t a Magyar Nemzeti Filmalap.
    

prae.hu

A Pejó Róbert rendezte Mancs nemrég elnyerte a chemnitzi gyerekfilm fesztivál fődíját, amelyről szintén gyerekekből álló zsűri döntött, és októberben nagy sikerrel szerepelt az amszterdami Cinekid filmfesztiválon is.
    

Az immár többszörös díjnyertes alkotás a kutya és gazdája közti barátságról, a bizalomról és a hétköznapi hősökről szól. A filmet a valódi Mancs, a miskolci Spider Mentőcsoport 2006-ban elpusztult mentőkutyájának története ihlette.
    

A rendező egy kislány szemszögéből mutatja be Mancs történetét. Az operatőri munkáért Szatmári Péter, a zenéért Márkos Albert felelt. A forgatókönyvet Pejó Róbert és Szy Katalin írta.
    

A film januárban debütált a magyarországi mozikban. Az alkotás a Filmalap támogatásával az Új Budapest Filmstúdió produkciójában, a TV2 együttműködésével készült, producere Kántor László.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Csáki László: Kék Pelikan
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés