bezár
 

art&design

2015. 12. 02.
Colin Foster kiállítása Szekszárdon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Colin Foster, a Baranya megyei Palkonyán élő angol szobrászművész legújabb kompozícióiból rendez kiállítást Szekszárdon a Babits Mihály Kulturális Központ.

A Munkácsy-díjas alkotó idén készült, eddig még be nem mutatott plasztikáit láthatja a közönség a ház Bakta termében csütörtökön nyíló tárlaton
    

prae.hu

A művész "érzéki", építészeti jellegű formákat állít ki, amelyeknek a megmunkálása, felületükön negatív foltokkal és pozitív kiemelkedésű "golyóbisokkal" természeti képződményekre utal - mondta Aknai Tamás művészettörténész az MTI-nek.
    

A nagy méretű, műanyagból készült plasztikákon mélytengeri algákkal, meszes képződményekkel belepett motívumok vannak, amelyek így "az álom, a szerkezet, a valóság és egy kicsit a fantázia együttesei" - tette hozzá.
    

A kiállítás központi és címadó kompozíciója, A titkos kert a megalitikus építmény, a Stonehenge elrendezését idézi fel; hozzá hasonlóan titokzatos mű tömbszerű és finoman megmunkált műanyagszerkezetekből alakít ki körformát.
    

A 61 éves, londoni születésű művész 1985 óta él Magyarországon; pályafutása alatt mintegy harminc egyéni és több mint száz csoportos kiállításon mutatkozott be világszerte. Alkotó munkája mellett 2005-től nyolc éven át a PTE Művészeti Karának dékánja volt, 2015-ben Munkácsy-díjat kapott.
    

Colin Foster a 20. században jellegzetes változásokat hozó angol szobrászat reprezentatív képviselője. Hazájából hozta a természetközeli, de a humán tudományokat is integráló szemléletmódot, az életszerű, egyben elvonatkoztatott plasztikai formákat - mondta a művészettörténész.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés