bezár
 

film

2015. 12. 02.
A magyarhangya karácsonyi ajándéka: Tangerine
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A magyarhangya jóvoltából december 24-én, karácsonykor érkezik a mozikba a kritikusok dicshimnuszától övezett, Sundance-en debütált, a miskolci CineFestről két díjat is elhozó Tangerine című, markáns hangulatú vígjáték.

Sean Baker iPhone-nal forgatott filmjét a nemzetközi filmes versenyek mellett a hazai zsűrije és közönsége is nagyra értékelte: a fesztivál Nagydíját, azaz a Cukor Adolf-díjat és a Közönségdíjat is ez az alkotás kapta. A frissen nyilvánosságra került Independent Spirit Awards-jelölések közül is szép számmal gyűjtött; a legjobb rendező, a legjobb játékfilm, a legjobb női főszereplő, a legjobb női mellékszereplő kategóriákban.

prae.hu

Baker korunk egyik feltörekvő független filmes egyénisége, aki legutóbbi művében egy kultikus filmkészítőt idéz meg vizuális stílusával és témaválasztásával: a Rózsaszín flamingók és a Poliészter rendezőjét, John Waterst, akinek polgárpukkasztó, társadalomkritikus filmjeit közvetlenül a rendszerváltás után mutatták be itthon.

(A 12. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon a Tangerine producerével, Shih-Ching Tsou-val Csiger Ádám készített interjút a prae.hu filmrovatában, mely itt olvasható.)

Tangerine

Felvirrad  karácsony napja Tinseltownban, és Sin-Dee újra ringbe száll, miután kiengedték a sittről. Amikor megtudja, hogy barátja és stricije, Chester képtelen volt hű maradni hozzá a bent töltött 28 nap alatt; legjobb barátnőjével, Alexandrával útra kel, hogy végére járjanak a pletykának. Izgalmas odüsszeiájuk során bejárják Hollywood külkerületeit, ahol kiderül, hogy más is küzd a hűtlenség problémájával. Sean Baker Sundance Filmfesztiválon debütált, energikus komédiája váratlan fordulatokban gazdag, tudatosan modern karácsonyi mese L.A. utcáiról – iPhone 5S-el forgatva.

Tangerine

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Dev Patel: A Majomember
Csáki László: Kék Pelikan
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés