bezár
 

színház

2015. 12. 02.
Vihart kavarnak a csehek decemberben a MU-ban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
December 7-én a cseh független színházi élet kiemelkedő rendezőpárosa, Martin Kukučka és Lukáš Trpišovský vendégeskedik a MU Színházban A vihar című előadásával. A lengyel, angol és magyar nyelven készült előadásban a szlovák színházi életben elismert magyar származású Kassai Csongor is látható lesz.

Shakespeare A vihar című művét vette alapul a cseh rendezőpáros – Martin Kukučka és Lukáš Trpišovský – új munkájában, de végül csak egy fő gondolatot ragadott meg a darabból: egy szigeten, magányosan ráébredhetünk-e, hogy hol rontottuk el, vagy hogyan kell folytatnunk az életünket? Négy fiatal ember szakad ki hirtelen a mindennapokból, és találja magát a „szigeten”, ahonnan csak úgy vezet út vissza, ha megérti, miért került oda. Furcsa időutazás, amely mintha bármelyikünkkel megtörténhetne. A visegrádi országokból érkezett színészek több nyelven is megszólalnak, beszélnek, vallanak, keresik az útjukat – A viharban hallhat angol, magyar, lengyel monológokat is a néző. A vihar számtalan nemzetközi fesztiválon szerepelt és nyert díjakat, az előadás először látható Magyarországon.

Szkéné színház

A vihar

A cseh független színházi terület egyik kiemelkedő sikertörténete a SKUTR rendezőpárosának karrierje. Martin Kukučka és Lukáš Trpišovský egy kis stúdiószínházban kezdték pályájukat, rendhagyó rendezéseinek, formabontó elképzeléseiknek eredményeként ma már a prágai Operaházban is dolgoznak, sőt, tanítanak több művészeti egyetemen. Nemrég alapították az STK Theatre Concept alkotóműhelyt, ahol más kortárs cseh rendezőknek is lehetőséget adnak a bemutatkozásra. A MU Színházban november 11-én bemutatatott Nick ennek a műhelynek az egyik kiemelkedő produkciója volt, most pedig a két alapító előadását nézheti meg a közönség. Az előadás magyarországi vendégszereplését a Manna Produkció szervezi, amely a hazai színházi életben évek óta segíti független és fiatal alkotók bemutatkozását, projektjeinek megvalósítását.

A vihar

A vihar december 7-én, 19 órától, magyar felirattal látható a MU Színházban, az előadás szereplői: Kassai Csongor (SK/HUN); Dawid Rafalski (PL); Przemek Kosinsky (PL); Zeljko Maksimović (SRB). Az előadás hossza kb. 80 perc. Jegyeket vásárolni a helyszínen lehet, további jegyinformáció a MU Színház honlapján érhető el.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés