bezár
 

film

2015. 12. 02.
Decembertől havonta vetítésekkel jelentkezik a BIDF
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Decembertől havonta vetítésekkel jelentkezik a BIDF A Budapest International Documentary Festival decembertől minden hónapban levetít egy nagy sikert aratott filmet a BIDF 2015 programjából, az első alkalommal, 2015. december 4-én, 20 órai kezdettel A szak-művész (Art and Craft) lesz látható a budapesti Bem moziban.

Art an Craft / A szak-művész

USA 2014, 89'

Rendező: Sam Cullman, Jennifer Grausman és Mark Becker.

A szak-művész az amerikai történelem legtermékenyebb festményhamisítójának története. Nem is sejtve, hogy mennyire tehetséges, ez a fura-bogár precíz utánzataival, melyeket hol 15. századi festményekről, hol Picasso képeiről készített, több mint harminc éve csinál hülyét a kurátorokból Amerika-szerte. Hogy tudta ilyen sokáig elkerülni a lebukást?! A képeit ingyen adja, hol jezsuita papnak, hol mecénásnak álcázva magát. A helyenként kalandregénybe illő történet másik főszereplője egy irattáros, aki megszállottan igyekszik nyakon csípni a szélhámost. A macska-egér játék végül olyan váratlan fordulatot vesz, hogy a néző ismét bizonyítékát láthatja annak: a valóság sokkal meglepőbb, mint a fikció.

prae.hu

A vetítés időpontja és helyszíne: 2015. december 4. 20:00 óra, Bem mozi (1027 Budapest, Margit körút 5.).

A 900 Ft-os jegyért nemcsak egy jó filmet hanem egy pohár sört vagy egy pohár bort is kínálnak a szervezők. A film után meghívott "hozzáértők" vitája következik.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a vetítésre regisztráció szükséges a bidf.guests@gmail.com e-mail címen.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés