bezár
 

film

2015. 11. 25.
Százmillió az artmozik digitalizálására
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén is százmillió millió forint állami forrást biztosít a települési önkormányzati tulajdonú, fenntartású, vagy települési önkormányzati támogatóval rendelkező artmozik digitális fejlesztésére a költségvetés - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerdán az MTI-vel.

Az egyösszegű, vissza nem térítendő támogatás felső határa pályázatonként 20 millió forint. A fejlesztési célok idén tovább bővültek, a projektor beszerzésén kívül más eszközökre is lehet támogatást igényelni. A pályázatok elektronikus rögzítésének határideje 2015. december 3-a.
    

prae.hu

A támogatás feltétele, hogy a fejleszteni kívánt mozi megfeleljen az artmozikra vonatkozó jogszabályi feltételeknek, és a pályázó legalább 25 százalék önrészt vállaljon. A nyerteseknek vállalniuk kell, hogy a mozitermet a fejlesztést követően legalább két éven keresztül artmoziteremként működtetik.
    

Az artmozik digitalizációjára azért van szükség, mert 2013. január 1-jétől a filmforgalmazók a hagyományos filmtekercsek helyett immár csak digitális hordozókon terjesztik a filmeket, ezért elengedhetetlen a hálózat további fejlesztése. Ezt a tárca - az előző négy évhez hasonlóan - 100 millió forintos keretösszegű pályázat útján elnyerhető támogatással segíti.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés