bezár
 

színház

2009. 02. 11.
Veszprémi Tavaszi Fesztivál: kilenc előadás egy hónap alatt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kilenc előadással, a színházi produkciók mellett táncbemutatóval és koncerttel is várják a közönséget március 1-től egy hónapon át a Veszprémi Tavaszi Fesztiválon - közölte a rendezvénysorozatot beharangozó keddi sajtótájékoztatón Vándorfi László, a fesztivált rendező Pannon Várszínház igazgatója.

Szkéné színház

Március 1-jén egy táncprodukcióval indul a fesztivál: az Irish Dance Experience együttes ír sztepp show-t mutat be Catherine Gallagher ír sztepptánc világbajnok közreműködésével - mondta a színidirektor.
Vándorfi László szerint "bravúros színházi előadás" várható Kern Andrástól március 8-án este: a művész A kellékes című, Budapesten hatalmas sikerrel játszott monodrámát adja elő.

Vendégszerepel Veszprémben a Miskolci Nemzeti Színház újonnan alakult táncszínházi tagozata, amely a Petruska című Sztravinszkij-mű felhasználásával készült, Petruska labor című táncjátékot adja elő március 10-én.

A tavaszi fesztiválon fellép a Budapest Klezmer Band is, amelynek koncertjét március 28-án hallhatja a veszprémi közönség.

Vándorfi László tájékoztatása szerint a Pannon Várszínház öt saját produkciót ad elő a fesztivál ideje alatt: március 6-án a Picasso Veszprémben című "összművészeti dramolettet" játsszák, március 13-án Presser Gábor-Sztevanovity Dusán-Horváth Péter A padlás című musicaljét adják elő, március 21-én pedig a Táncdalfesztivál (játék a '60-as, '70-es évek slágereire) című darab premierjét tartják.

Március 29-án a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicallel lépnek fel a színház művészei, s végül március 30-án a Bernarda Alba háza című "egy részes játékot" mutatják be - mondta az igazgató.

Vándorfi László utalt arra is, hogy a fesztivált megelőzően, február 14-én is bemutatóra várják a közönséget: a szerelmesek ünnepéhez időzítve Shakespeare Vízkereszt, vagy amit akartok című vígjátékát mutatják be Bálint (Valentin) napján. Az előadás zenéjét Benkő László, az Omega együttes vezetője írta, és harminc zenei betét lesz a produkcióban - tette hozzá Vándorfi László.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés