bezár
 

film

2009. 02. 10.
Tóth Orsi is bemutatkozott a Shooting Stars programban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az európai filmszakma legtehetségesebb fiatal színészeit felvonultató Shooting Stars programban Tóth Orsi magyar színésznő is bemutatkozhatott hétfőn a berlini filmfesztiválon; a Berlinaléra meghívott tíz fiatal színész a seregszemle igazgatójától, Dieter Kosslicktól vehette át a Babelsberg Filmstúdió által felajánlott díjakat.

prae.hu

A Berlinale Palotában megrendezett díjátadót megelőzően az ifjú sztárok - köztük a Mundruczó Kornél filmjeiből is ismert Tóth Orsi - a kamerák kereszttüzében egyenként vonultak végig a csaknem 200 méter hosszú vörös szőnyegen.

Vezér Éva, a Magyar Filmunió ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy az Európai Filmpromóciós Szervezet által immár tizenkettedik alkalommal megszervezett, úgynevezett Shooting Stars programba a zsűri döntése alapján összesen tíz fiatal európai színésztehetség kapott meghívást, így többek között egy-egy ír, angol, spanyol, francia, olasz és dán színész, valamint - egyedüli kelet-közép-európaiként - Tóth Orsi.
Vezér Éva tájékoztatása szerint az ifjú sztárok hétfőn nemzetközi sajtótájékoztató keretében találkoztak az újságírókkal, s a meghívott közönség filmjeikből egy-egy bejátszást is láthatott. A Berlinale fő színpadán ezután mindegyikük külön is bemutatkozhatott.

A program legfőbb jelentősége az, hogy az ifjú tehetségeket megismerhetik a filmszakma nagyjai, s a fiatalok találkozhatnak a legnagyobb színészügynökségekkel. Mindez óriási lehetőséget kínál a kiválasztott színészeknek - fogalmazott az igazgató, emlékeztetve arra, hogy annak idején a Shooting Stars tehetségei között volt a James Bondot megtestesítő brit Daniel Craig és az egyik legkedveltebb német színész, Daniel Brühl is.

A magyar színészek között is többen vannak, akik sokat köszönhetnek a Shooting Starsnak, így Gryllus Dorka is, aki a berlini bemutatkozást követően kapott szerepet a tavaly előtti versenyprogram egyik kiemelkedő filmjében, az Irina Palmban. Tavaly egyébként Nagy Zsolt volt a magyar résztvevő, de korábban Ónodi Esztert, Hámori Gabriellát és Oroszlán Szonját is beválogatták a programba.

Tóth Orsi a Berlinale előtt, már tavaly Cannes-ban "befutott", hiszen Mundruczó Deltája, amelynek női főszerepét játszotta, elnyerte a nemzetközi kritikusok díját.

Mint azt Tóth Orsi az MTI-nek elmondta: úgy véli, nemcsak a Deltának, de korábbi filmjeinek, így a Johannának és a Szép napoknak is köszönheti, hogy meghívták a Shooting Stars programba.
"A Berlinale jó hely arra, hogy az ember ne egy film, hanem önmaga reklámjaként jelenjen meg, azaz, hogy bemutatkozzon" - tette hozzá Tóth Orsi, akire kedden Budapesten már színházi szereplés vár, és akinek jelenlegi filmes tervei között egy kanadai rövidfilm és egy holland játékfilm szerepel.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Alex Garland: Polgárháború
A 14. Frankofón Filmnapokról
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés