bezár
 

színház

2015. 11. 10.
Sissi Őszi Tánchét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A vidéki táncműhelyeket állítja a középpontba november 14. és 21. között az idei Sissi Őszi Tánchét (SŐT7): a Bethlen Téri Színházba meghirdetett fesztivál látogatóit a Közép-Európa Táncszínház és a Kecskemét City Balett is egy-egy új produkcióval várja.

A negyedik születésnapját ünneplő táncfesztivál házigazdája a Közép-Európa Táncszínház, amely a nyitóesten mutatja be Click című új, a párkapcsolatok labirintusába elkalauzoló előadását. Másnap a Kecskemét City Balett Kampf című új produkciója kerül terítékre, amelyet Radnóti Miklós Erőltetett menet és Hetedik ecloga című művei ihlettek.
    

Szkéné színház

A kerület névadója, vagyis Erzsébet királyné - népszerű nevén Sissi - névnapjához igazított hétnapos fesztiválon a GG Tánc Eger, a Miskolci Balett, a Nyíregyházi Táncművészeti Szakközépiskola, a Duna Táncműhely és díszvendégként a VII. kerületi kulturális életet meghatározó Bihari János Táncegyüttes is fellép.
    

Újdonság lesz, hogy a házigazda együttes a SŐT7 programjaihoz csatlakozva nyitott tánckurzussal várja az érdeklődőket november 20. és 22. között a Jurányi Inkubátorházban. A D.E.E.P. (Dance to Everyone Education Program) tánchétvégén a Közép-Európa Táncszínház táncművészei, koreográfusai és trénerei tartanak tánc- és mozgásórákat.
    

A fesztivál kísérőprogramjaként a budapesti ART+Cinemában délutánonként filmvetítéseket tartanak - tájékoztatta a Közép-Európa Táncszínház az MTI-t.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés