bezár
 

film

2015. 11. 07.
Spanyol kisjátékfilm-győztes, iráni, indiai és magyar siker a Faludi Filmszemlén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Angel Manzano spanyol rendező kisjátékfilmje nyerte meg szombat este Budapesten a XIX. Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemle és Fotópályázat fődíját; a szemle idei témája a döntés volt.

A filmegyetemi kategória legjobbjai az iráni Yousef Kargar, az indiai Gireesh Kumar és Bendó Zsuzsanna lettek. A kísérleti és animációs filmek kategória győztese egy amerikai film, Joshua Provost Szerelem öt részben című alkotása. A fotópályázat fődíját Ruprech Judit nyerte Nagyítás című fotósorozatáért.

prae.hu

Lázár Kovács Ákos, a filmszemle szakmai vezetője a szemlét lezáró beszédében kiemelte: 27 országból 141, a döntés témáját körüljáró alkotás érkezett a szemlére. Ezek a filmek pedig "felrajzolják annak térképét, hogy mit gondolnak ma a fiatalok a döntésről".

Dombrovszky Linda filmrendező a gálán hangsúlyozta az amatőr fesztiválok fontosságát, mert - mint mondta - intézményes keretek között sokkal könnyebb visszajelzést kapni és fejlődni, mint amatőr filmesként. Ezért is fontos a Faludi Filmszemle és az itt kiosztott díjak - tette hozzá.

A filmszemlét szervező Faludi Ferenc Akadémiának helyet adó a Párbeszéd Háza igazgatója, Sajgó Szabolcs, a gálaest végén meghirdette a következő szemle témáját. A 2016-ös fesztivál hívószava a Ferenc pápa által meghirdetett, december 8-án kezdődő szentévhez igazodva az irgalom lesz.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Dev Patel: A Majomember
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés