bezár
 

színház

2015. 11. 04.
Kolozsvári színészhallgatók mutatkoznak be az SZFE-n
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Karának harmadéves színészhallgatói vendégszerepelnek november 8-án, vasárnap este a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE).

A növendékek a Hans Fallada azonos című regénye nyomán készült Mi lesz veled emberke? című előadásukkal mutatkoznak be az Ódry Színpad Padlás termében - olvasható az SZFE MTI-hez eljuttatott közleményében.
    

Szkéné színház

Noha több mint 80 éve született a regény, a benne megfogalmazott problémák - a mindennapi túlélés, az életüket éppen összekötő, gyermeket váró fiatal pár megpróbáltatásai, a hol abszurd, hol komikus, hol pedig megalázó élethelyzetek - jellemzőek a mi korunkra is - áll a produkció ismertetőjében, amely kitér arra is, hogy az előadás nem próbál historizálni, nem az 1930-as évek Németországát idézi fel.
    

Az előadásban Bondár Tibor, Buchmann Wilhelm, Deák Zoltán, Domokos Szabolcs, Fekete Ágnes, Fekete Róbert, Kakucsi Áron, Kecskés Anna, Lanstyák Ildikó és Veres Lehel szerepel. A rendező tanár Szilágyi-Palkó Csaba.
    

A rendezvény a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Főváros, az Igen, tessék! mozgalom, a Babes-Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Kara, a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem, az Ódry Színpad és a Mathias Corvinus Collegium együttműködésében valósul meg a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Főváros - Budapest Központ programsorozatának részeként. Az esemény támogatója a Bethlen Gábor Alap.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés