bezár
 

film

2015. 11. 02.
Hét magyar alkotás szerepel a cottbusi filmfesztivál programjában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hét magyar alkotás lesz látható a kedden kezdődő cottbusi filmfesztiválon, amelynek versenyprogramjában helyet kapott a Liza, a rókatündér, a Szerdai gyerek és a Kamaszkor vége is - közölte a Magyar Filmunió hétfőn az MTI-vel.

 A kelet-európai filmtermést 25. alkalommal bemutató seregszemlére érkező magyar filmek közül a legújabb Horváth Lili Szerdai gyerek című idei játékfilmrendezői bemutatkozása, a legrégebbi Gémes József klasszikusa, az 1988-ban készült Vili, a veréb című rajzfilm.
    

prae.hu

A játékfilmek versenyébe 12 alkotás kapott meghívást, köztük kettő a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült: Ujj Mészáros Károly Liza, a rókatündér című abszurd romantikus vígjátéka és Horváth Lili szerelmiháromszög-drámája, a Szerdai gyerek, amelyet decembertől láthat a magyar moziközönség. A díjakról nemzetközi zsűri dönt, melynek tagja Aida Begic, a Cannes-ban díjazott Hó című film író-rendezője is.
    

Szilágyi Fanni egy felnőtté válás történetét mindössze 13 percben bemutató Kamaszkor vége című vizsgafilmje a rövidfilmes mezőnyben indul. A filmalap támogatásával a Színház- és Filmművészeti Egyetem produkciójában készült alkotás a Friss Hús rövidfilmes fesztiválon elnyerte a legjobb fikciós film díját, majd a világhírű torontói filmfesztiválon volt a nemzetközi premierje.
    

A cottbusi filmfesztivál tiszteletbeli elnökének, Szabó Istvánnak a berlini Ezüst Medvével és Európa Filmdíjjal elismert Édes Emma, drága Böbe (1991) című filmjét a különprogramban tűzik műsorra. Az Oscar-díjas magyar rendező a MasterTalks című szakmai beszélgetés vendége lesz.
    

A gyerekfilmeket felvonultató programban vetítik Pejó Róbert Mancs című filmjét, amely nemrég elnyerte a chemnitzi gyermekfilmfesztivál fődíját és megjelent DVD-n Németországban. A magyar animáció örökzöld alkotásainak egyike, Gémes József Vili, a veréb című filmje is műsoron lesz Cottbusban. Miklósy Zoltán Manieggs - Egy kemény tojás bosszúja című idei animációs filmje a Spektrum válogatást gazdagítja - olvasható a közleményben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Luca Guadagnino: Challengers
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés