bezár
 

zene

2015. 10. 31.
Hollandok a Club 202-ben: Delain és Anneke Van Giersbergen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két holland előadó, a Delain, valamint Anneke Van Giersbergen Gentle Storm nevű projektje lép fel november 5-én csütörtökön a fővárosi Club 202-ben. Mindkét produkció a dallamos metál műfaját képviseli.

A Delain tavaly megjelent, Human Contradiction című lemezét emlékezetes refrének, elbűvölő dallamok, szimfonikus monumentalitás jellemzi. A Gentle Storm idei dupla albumát, a The Diary című anyagot mutatja be - szerepel a szervező Concerto Music MTI-hez eljuttatott ajánlójában.

prae.hu

A 2002-ben alakult Delain eddig négy stúdiólemezt adott ki. Az alapító a Within Temptation egykori billentyűse, Martijn Westerholt, aki mellett a magával ragadó énekesnő, Charlotte Wessels az együttes arca. A Delain készített már közös dalt Sharon Den Adellel (Within Temptation), Alissa White-Gluzzal (Arch Enemy), Burton C. Bell-lel (Fear Factory) vagy Marco Hietalával (Nightwish).

Anneke van Giersbergen jól ismert a magyar közönség előtt, ez már a 13. itteni fellépése lesz: ezúttal saját, válogatott zenészekből álló együttese élén mutatja be a Gentle Storm nevű zenei projekt dalait, valamint néhány további klasszikust szólólemezeiről és korábbi zenekarainak diszkográfiájából válogatva.

A Gentle Storm Anneke és Arjen Lucassen közös zenei vállalkozása. Először 1998-ban dolgoztak együtt, amikor Arjen Annekét kérte fel az Ayreon Into The Electric Castle című lemezének egyik énekesi szerepére. Tíz évvel később ismét egy Ayreon-lemez, a 01011001 című kiadvány kapcsán működtek együtt.

A Gentle Storm friss anyaga, a The Diary című dupla album első része egy energikus metálmunka, a második könnyedebb, népzenei hangszereket is felvonultató darabokat tartalmaz. Néhány dal erejéig Anneke is visszatér korábbi, a hangos gitárok mellé passzoló erőteljesebb énekhangjához, amelyet például a Mandylion című Gathering-lemezről ismerhetünk.

Az énekesnő tizenhárom év és hat stúdióalbum után 2007-ben lépett ki a Gatheringből, és hagyta ott a rendkívül sikeres prog-alterrock zenekart. Új zenekara, az Agua de Annique élén néhány év alatt sikeresen megalapozta szólókarrierjét, és több szakmailag sokra tartott lemezt adott ki. Az elmúlt években öt saját lemeze mellett néhány régi baráttal közös projekben is részt vett: karizmatikus hangja hallható az Anathema Falling Deeper című albumán, Devin Townsend Addicted és Epicloud című lemezein, valamint a Within Temptation Black Symphony című koncertanyagán.

A budapesti estét a finn Amberian Dawn koncertje nyitja.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés