bezár
 

irodalom

2015. 10. 31.
Solidarity Academy 2016 – Pályázati felhívás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Solidarity Academy 2016 – Pályázati felhívás Megjelent a lengyelországi European Solidarity Centre és a József Attila Kör közös pályázati kiírása 20-30 év közötti újságírók számára.  

A projektről

A Solidarity Academy 2016 projekt szervezői és partnerszervezetei pályázati felhívást tesznek közzé a visegrádi országokban (Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország) élő fiatal újságírók számára. A Solidarty Academyt tizenkettedik alkalommal szervezik meg, ezúttal 2016. február 21. és 27. között, a lengyelországi Gdańskban.

prae.hu

A Solidarity Academy nemzetközi projekt, amely azért indult el, hogy elősegítse és inspirálja a fiatal európai szellemi közösségek fejlődését. A projekt címe utalás az egykori lengyelországi Solidarność-mozgalomra és az országban akkor végbement békés társadalmi-politikai folyamatokra, amelyek ma is példaként állhatnak előttünk, amikor a modern világ problémáira keresünk megoldásokat. A projekt főszervezője, a gdański székhelyű Europejskie Centrum Solidarności (European Solidarity Centre) ápolja a lengyelországi Solidarność-mozgalom és a lengyel antikommunista demokratikus ellenzék szellemi örökségét.

A Solidarity Academy 2016 workshopjai és előadásai 16 olyan fiatal újságíró, publicista és politikai elemző számára nyújtanak képzési és fejlődési lehetőséget, akik mind európai, mind pedig globális szinten érdeklődnek a geopolitika és a szabadságmozgalmak aktuális kérdései iránt.

 

Alkalmasság

A Solidarity Academy szervezői összesen 16 olyan fiatal, 20-30 év közötti újságíró jelentkezését várják a 4 visegrádi országból (Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország), akik fejleszteni szeretnék újságírói és szerkesztői képességeiket.

 

Költségek

A szervezők 100 Euró összértékig megtérítik a résztvevők útiköltségét, valamint szállást és fogyasztást biztosítanak számukra a gdański tartózkodás idejére.

 

Pályázás

A Solidarity Academy 2016. teljes programja.

A pályázati adatlap.

Bővebb információ a projektről.

Facebook.

A pályázati adatlapokat online kitöltve várják.

A beküldés határideje: 2015. november 22.

 

Nyelvtudás

A Solidarity Academy programjai angol nyelven folynak.

 

Kapcsolat

Lengyelországi szervezők: academy@solidarity.org.pl.

Magyarországi partnerszervezet: jak@jozsefattilakor.hu.

Projekt koordinátor: Czinki Ferenc (czinkif@gmail.com).

A projekt szervezői és partnerei: European Solidarity Centre (Lengyelország), The Jan Nowak-Jezioranski College in Wroclaw (Lengyelország), Common Europe Foundation (Lengyelország), The Institute for the Study of Totalitarian Regimes (Csehország), Ad hoc (Szlovákia), József Attila Kör (Magyarország).

A projekt a Visegrádi Alap társfinanszírozásában valósul meg.

További információ.

solidarity academy

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés