bezár
 

zene

2015. 10. 29.
A világ első legjobb gitárosa
2015. november 2. Budapest Jazz Club
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A világ első legjobb gitárosa Mike Stern, évtizedek óta állandó, sőt, egyre gyarapodó rajongótáborának örömére rendszeresen játszik Magyarországon. Legutóbb július közepén Didier Lockwooddal a Veszprémfeszten adott fergeteges koncertet. 

Mike Stern kísérletező kedvét és örök nyughatatlanságát jól mutatja, hogy minden alkalommal más-más felállással lép színpadra. A Budapest Jazz Club közönsége november 2-án sokszoros nyertese lesz ennek, hiszen a jazz gitározás fenegyereke ez alkalommal egy egészen elképesztő all star-összeállítással érkezik Budapestre. Dobokon a világ egyik legkeresettebb ütőse, az utánozhatatlan, súlyos betegségéből nemrégiben szerencsésen felgyógyult Dennis Chambers, szaxofonon a pop szakmában is keresett, Paul Simon, Celine Dion és Ricky Martin oldalán is feltűnő, ám elsősorban a jazz zenének hódoló legenda, Bob Franceschini, míg basszusgitáron a hűvös eleganciát fénysebességű virtuozitással ötvöző Tom Kennedy játszik.

prae.hu

Mike Stern világszerte a legnagyobb és legismertebb koncerttermekben és fesztiválokon lép fel. Gitárhangjának egyedisége abban a páratlan képességében rejlik, ahogy a jazz  könnyedségét a rock feszültségteremtő erejével ötvözi. Nem véletlen, hogy a jazz-rock fénykorát jelentő 70-es-80-as években olyan sztárok választották partnerükül, mint Billy Cobham, Miles Davis vagy Jaco Pastorius.

Mike Stern

Mike Stern - gitár, Dennis Chambers - dob, Bob Franceschini - szaxofon, Tom Kennedy – basszusgitár

Budapest Jazz Club – 1136 Hollán Ernő utca 7.

2015. november 2. 19:30 / 21:30

Jegyár: 7.400 Ft

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés