bezár
 

zene

2015. 10. 28.
Marton Éva lesz a Concerto Mesteriskola vendége november 18-án
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2015. november 18-án folytatódik a Concerto Mesteriskola, amelyet a Concerto Budapest zenekar vezetője, Keller András sokéves zenekarvezetői és oktatói tapasztalatával álmodott meg. A programsorozat célja, hogy meghívott vendégelőadók közreműködésével a zenészi és zenekari élet kulisszatitkaiba avassa be a közönséget, a helyszín ebben az évadban is a BMC könyvtára.

2015. november 18-án (szerdán) 18 órától Marton Éva, a világ egyik legkiemelkedőbb drámai szoprán énekesnője lesz a Mesteriskola vendége, aki Dr. Batta András zenetörténésszel, a Zeneakadémia korábbi rektorával beszélget majd.

prae.hu

Marton Éva világ egyik legkiemelkedőbb drámai szoprán énekesnője. Széleskörű repertoárja szinte egyedülálló, a Verdi, Puccini, R. Strauss, Wagner szerepek mellett otthon van a verismo - Giordano, Ponchielli - világában is. A lírai szoprán Marton Évából az évek folyamán következetes munkával fejlődött ki korunk egyik legnagyobb drámai szopránja, aki immár több mint 30 éve a világ legjobbjaihoz tartozik.

Zeneakadémiai tanulmányait követően (operaénekes és énektanári diploma) Rimszkij-Korszakov: Az Aranykakas c. operájában Shemaha királynő szerepében mutatkozott be a Magyar Állami Operaház színpadán, amelyet olyan jelentős szerepek követtek, mint többek között Tosca, Manon Lescaut, Rodelinda, Tatjana, Amelia Grimaldi és Freia. Utóbbi szerepében hallotta Christoph von Dohnanyi, aki 1972-ben leszerződtette a frankfurti operához, ahol szisztematikusan felépíthette széleskörű repertoárját. 1977-ben követte von Dohnanyit Hamburgba és 1980-tól már szabadúszó művészként folytatta karrierjét. Ezután sorra érkeztek a meghívások a világ nagy zenei központjaiból.2014 novemberében megkapta a Nemzet művésze címet és az MMA tagja lett, 2015 júniusában pedig a Budapest díszpolgára kitüntetést is átvehette.

A program-sorozat előadásai ingyenesen látogathatóak!

A programokra regisztrálni az info@concertobudapest.hu címen lehet. További információ a Concerto Budapest honlapján (www.concertobudapest.hu) érhető el.

A Concerto Mesteriskola társszervezői a Budapest Music Center és az UMZE.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés