bezár
 

irodalom

2015. 10. 28.
Keleti nyelveket ismertető tanfolyamok indulnak Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Lakitelek Népfőiskola kihelyezett tagozataként, valamint a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány támogatásával kedvezményes nyelvi és országismereti tanfolyamok indulnak kezdő szinten keleti nyelvekből - közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a népfőiskola vezetője szerdán az MTI-vel.

A december 1-jén induló képzés során az azeri, baskír, belarusz, grúz, kazah, kirgiz, tatár, türkmén, ujgur és üzbég nyelvek alapfokú elsajátítása mellett a célország kultúrájának, hagyományainak megismerése, az adott ország földrajzának, gazdaságának, jellemzőinek tanulmányozása is a tananyag része - hangsúlyozta Lezsák Sándor.
  

prae.hu

A tanfolyamon a tanulók megismerik a választott nyelv alapjait, a megértést segítő technikák alkalmazását, az ismeretlen szavak jelentésére való következtetést, a mindennapi szükségletekhez kapcsolódó nyelvi kifejezések alkalmazását, valamint a beszélgetés kezdeményezésének alapjait - fogalmazta meg a nyelvtanulás során alkalmazott módszereket a Lakitelek Népfőiskola vezetője.
    

Lezsák Sándor tájékoztatása szerint az alapozó képzés hossza 32 óra, az oktatás heti egy alkalommal dupla órában zajlik majd, 4 hónapon keresztül.
    

A nyelvtanfolyam felhívása szerint az órák kezdési időpontja várhatóan hétfőtől csütörtökig 17 óra után lesz. A képzést anyanyelvi előadók bevonásával, kisszámú csoportokban szervezik meg. A tanfolyam díja 3000 forint regisztrációs díj, amely a teljes képzés árának 10 százalékát teszi ki.
    

A tanfolyam sikeres teljesítéséhez szükséges a tanórákon való aktív, legalább 80 százalékos részvétel, valamint a modulzáróvizsga követelményeinek legalább 60 százalékos teljesítése. A jelentkezési határidő november 6. A férőhelyek feltöltése jelentkezési sorrend alapján történik. Érdeklődni és jelentkezni Gáspár Rolandnál a gasparroland85@gmail.com e-mail címen lehet.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés