bezár
 

zene

2015. 10. 28.
Áriaestet ad a Müpában Anja Harteros szoprán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zenekari áriaestet ad a Müpában a neves szoprán, Anja Harteros csütörtökön.

Napjaink egyik legkeresettebb szopránja görög és német szülők gyermekeként született egy Köln közelében fekvő városban. Tizennyolc évesen a Grófnét énekelte a Figaro házasságában, az áttörést pedig 1999-ben a cardiffi Singer of the World versenyen aratott győzelem hozta el számára - idézik fel a Müpa ajánlójában.
    

prae.hu

Anja Harteros ezt követően sorra kapta a felkéréseket Frankfurt, Lyon, Amszterdam, Párizs, Hamburg, Bécs, New York, München és Berlin operaházaitól, valamint a Salzburgi Ünnepi Játékoktól. Ez utóbbin Verdi Don Carlosában lépett fel Jonas Kaufmann partnereként, 2014-ben pedig Schubert és Brahms dalait szólaltatta meg.
    

Anja Harteros azon kevesek közé tartozik, akik otthonosan mozognak szinte a teljes operairodalomban Mozarttól Wagnerig. Gyakori szerepei közé tartozik Violetta, Elisabetta, Amelia, Desdemona, Alice Ford, A végzet hatalma és A trubadúr Leonórája. Szívesen énekel Cileát és Puccinit, különös vonzalom fűzi Mozarthoz: a Figaro házasságának Grófnéja egyike kedvenc szerepeinek.
    

A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben adandó csütörtöki koncerten ennek a sokszínű, érzelmekben gazdag zenei világnak legszebb pillanatait idézi meg a Pannon Filharmonikusokkal. A hangverseny karmestere a német dalszínházakban 2010 óta rendszeresen vezénylő horvát dirigens, Ivan Repusic.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés