bezár
 

art&design

2009. 02. 08.
A karikagyűrű-kiállítás a Sterling Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A nősülési szándék komolyságát jelzi a jegyajándék, vagyis a karikagyűrű. Ebből rendez Karika címmel kiállítást hétfőtől a Sterling Ékszergaléria.

prae.hu

Stomfai Krisztina ezüstgyűrűi közül az egyik bordás sütőtökhéjat formáz, Vékony Fanni munkáit a madárgyűrűzés ihlette, Fördős Bence gyűrűje malomkerék formájú színváltó titánból, Gaál Gyöngyvér kitűzőgyűrűt készített. Bodor Bernadett, Kecskés Orsi, George Radich és volt mesterük, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem ötvös tanszékének vezetője, Péter Vladimír karikatémában alkotott gyűrűi szintén láthatók még a vitrinekben.
    
Csornai Erika galériavezető elmondta, hogy a megnyitó is különleges lesz: videovetítésen egy óvodás kislány beszél gyermeki őszinteséggel szerelméről, Tomiról.
    
Elhangzik két, XIX. századi mondóka is az "elgyűrűzésről", vagyis az eljegyzésről. A legény megbízottja a következő szavakat fűzte a menyasszonynak adott karikagyűrűhöz: "Ezen gyűrű kerek, se vége, se hossza nincs, úgy azon szeretet, amelyet most előttünk felvallottatok, legyen vég nélküli."
    
A menyasszony megbízottja pedig a következő szavakkal adta át a keszkenőt a vőlegénynek: "A menyasszony íme ezen keszkenőt nyújtja, és ezzel elkötelezi magát a békességes tűrésre, mert ez jele, hogy a házassági sorsban előforduló hibákat ezzel fogja eltakarni."
    
A Karika című tárlat február 16-ig lesz látható a IX. kerület Ráday utca 31. alatt, a Sterling Ékszergalériában.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés