bezár
 

irodalom

2015. 10. 13.
Yan Ge, fiatal kínai írónő a Budapest Transzfer Nemzetközi Fesztivál egyik vendége
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Yan Ge, fiatal kínai írónő a Budapest Transzfer Nemzetközi Fesztivál egyik vendége Yan Ge, a nyolcvanas években született kínai írógeneráció egyik legtehetségesebb képviselője a Budapest Transzfer Fesztivál vendége lesz október 15. és 18. között a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Szecsuáni csípős című regénye Zombory Klára fordításában novemberben jelenik meg az Európa Könyvkiadó gondozásában. A mandarin dialektusban írt könyvben Yan Ge szabadszájúan, fanyar humorral, pompásan megformált jellemekkel és remek párbeszédekkel rajzolja meg a délnyugat-kínai kisvárosi közösség életét. A történetekben és fordulatokban családja magára ismert, édesapja és nagyanyja rossz néven vette az olvasottakat.

prae.hu

A regény mesélője a "gyerek", a főhős az "apa", körülöttük testvérek, rokonok és cimborák hada, és ennek a színes kavalkádnak a középpontjában ott a "nagyi", aki anyacsászárnéként hol a háttérből, hol nyíltan, rideg szertartásossággal, a felszínen udvariasan, de valójában kíméletlenül erős kézzel mozgatja a szálakat és irányítja a szereplők életét, miközben a szeme előtt csak egyetlen cél lebeg: a család túlélése és felemelkedése.

Yan Ge október 17-én szombaton 16 órakor az Evés, ivás, főzés a kortárs irodalomban című programon olvas fel regényéből, 20 órakor pedig a Terítéken a család című beszélgetés egyik résztvevője lesz a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

A fesztivál teljes programja a www.transzferfeszt.blog.hu oldalon érhető el.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Bartók György szerzői estje a Fugában
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés