bezár
 

art&design

2009. 02. 07.
Peter Karlhuber kiállítása a budapesti Goethe Intézetben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az egyik legismertebb osztrák kiállításépítész, Peter Karlhuber színházi plakátjaiból nyílt tárlat a budapesti Goethe Intézet épületében található Eckermann Kávéházban pénteken.

prae.hu

Mint a kiállítás szervezője, Adamik Lajos műfordító-szerkesztő elmondta, a festőként, díszlettervezőként, grafikusként és tipográfusként is tevékenykedő Peter Karlhuber olajfestményei illusztrálják a Tiszatáj irodalmi folyóirat legújabb, az osztrák irodalomnak szentelt számát, innen származik az önálló budapesti kiállítás gondolata.
    
A bécsi művész maga válogatta az Eckermann Kávéházban látható tárlat anyagát, melyben elsősorban a meranói Theater in der Altstadtnak készített színházi plakátok kaptak helyet. "Ezekhez azonban mindig készül egy-egy olajfestmény, melyekből szintén elhoztunk néhányat" - utalt az egyedi képi és színvilágú munkák magas művészi nívójára a szervező.
    
A Peter Karlhuber által tervezett vándorkiállítások az egész világot bejárták; Stefan Zweig-kiállítása Magyarországon a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Thomas Bernhard életét bemutató tárlata a Közép-európai Kulturális Intézetben volt látható.
    
Peter Karlhuber szívesen időzik rendhagyó témák és formák között: látványos tárlaton jelenítette meg az osztrák irodalom és a víz kapcsolatát, szövegmintás acélfotelekkel szegélyezte a 12 kilométeres Thomas Bernhard-emlékösvényt. A bécsi Műszaki Múzeumban tavaszig látható multimédiás tárlata ízérzeteink és étkezési kultúránk világába kalauzol.
    
Mint Adamik Lajos hozzátette, Peter Karlhuber képzőművészként maga is szokott kiállítani, két éve Salzburgban olajfestményeiből rendeztek reprezentatív tárlatot.
    
A 24 színházi plakátot és 6 eredeti festményt felvonultató kiállítás március 6-ig látható a Ráday utcai Goethe Intézetben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés