bezár
 

irodalom

2015. 10. 12.
Arcképek a portugál irodalomból (könyvbemutató)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tisztelettel meghívjuk Önt a Kráter Könyvkiadó könyvbemutatójára, amelyen Pál Ferenc Arcképek a portugál irodalomból (Dénes királytól Saramago-ig) című könyvét mutatják be.

A könyvbemutatót megnyitja Dra. Maria José Morais Pires, Portugália nagykövetasszonya és Dr. Horváth Krisztina irodalomtörténész, egyetemi docens

prae.hu

A bemutatón megemlékeznek Turcsány Péterről, a Kráter Műhely Egyesület elnökéről, a könyv szerkesztőjéről, akinek váratlan halála megakadályozta, hogy jelen legyen ezen a könyvbemutatón.

Az eseményre, amelyet Portugália budapesti Nagykövetsége támogat, 2015. október 13-án 17 órakor kerül sor, az ELTE Bölcsészettudományi Karának Tanácstermében (Budapest, VIII. Múzeum krt. 4, A épület, magasföldszint).

portugál

Pál Ferenc kötete esszéisztikus stílusban mutatja be a portugál irodalom legjelentősebb alkotóit, felvillantva rajtuk keresztül a portugál irodalom történetét, főbb korszakait. Magyarul már jól ismert a XVI. századi eposzköltő Camões, a XX. század elején élt Fernando Pessoa és a Nobel-díjas Saramago munkássága, valamint rajtuk kívül még néhány jelentős alkotó, mint Camilo Castelo Branco vagy Lobo Antunes, de egy átfogó portugál irodalomtörténet megírása még vá rat magára. Jelen hiánypótló könyvünk több mint két tucat portugál írót-költőt mutat be az irodalom kezdeteitől napjainkig, átfogó képet rajzolva az ibériai ország irodalmáról.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Horváth Iván (1948-2024)
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés