bezár
 

art&design

2015. 10. 11.
Patkó Károly egyik monumentális műve a Kieselbach árverésén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Patkó Károly korai korszakának egyik legfontosabb darabja, a monumentális méretű Fürdőzők mellett Mednyánszky László, Berény Róbert és Vaszary János alkotásaira is licitálhatnak az érdeklődők a Kieselbach Galéria hétfő esti árverésén a budapesti Marriott Hotelben, ahol több mint 200 tételben festmények, grafikák és szobrok cserélhetnek gazdát.

A méretét és megformálását tekintve egyaránt monumentalitás, múzeumi rangú Fürdőzőkre 34 millió forinttól licitálhatnak az érdeklődők. Az 1926-ban festett kép Árkádiát idézi meg, az ember örök vágyódását fejezi ki az elveszett paradicsom iránt - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

prae.hu

Berény Róbert női arcképe, amelyet 5,5 millió forinttól kínálnak eladásra, az életmű viszonylag rövid, de annál jelentősebb szakaszában született. Az 1926-tól 1930-ig tartó időszakot olyan alkotások reprezentálják, mint a Csellózó nő vagy a Csendélet üvegkorsóval.

Az aukciós anyag egyik kiemelt darabjának számít még Perlrott Csaba Vilmos 1910-es évekre datált olaja, amelyre 16 millió forinttól licitálhatnak az érdeklődők. A Műtermi csendélet virágokkal, gyümölcsökkel, szoborral című alkotás a festő egyik legfelszabadultabb, függetlenebb műve, amelyen Cézanne festészetének jegyei is felfedezhetők.

Perlrott Fehéringes nő keleti szőnyeg előtt című képe azonban már a korai festői korszakának egyik legreprezentatívabb darabja, amely 15 millió forinttól kelhet el.

Aba-Novák Vilmos Székely falu című, 1935-ös temperája ugyancsak jelentős alkotása az őszi aukciós anyagnak. A 14 millió forinttól kínált kép a festő egyik legszebb népi életképének számít.

Mindezek mellett Vaszary János, Márffy Ödön, Hantai Simon, Czigány Dezső, valamint Kernstok Károly alkotásai is gazdát cserélhetnek az őszi árverésen - írták a tájékoztatóban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés