bezár
 

irodalom

2015. 10. 02.
Múzeumok Őszi Fesztiválja a PIM-ben
2015. október 11., vasárnap, 10-12 óra, Petőfi Irodalmi Múzeum, 1053 Budapest, Károlyi utca 16.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Múzeumok Őszi Fesztiválja a PIM-ben A szó elszáll... Mesterségek nyomában címmel családi programot tartanak 2015. október 11-én, vasárnap délelőtt a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

A családi program során a papírmerítés, a kalligráfia és a könyvkötészet rejtelmeibe avatja be vendégeket a Vincze László és Fiai Papírmerítő és Könyvkötő Műhely. A foglalkozás után bemutatnak néhány különleges relikviát.

prae.hu

"Az íráshordozó anyagok készítése az a művészet, mely minden más művészetet megőriz." E Vergilius-idézet a mottója a papírmerítés, a kalligráfia és a könyvkötészet titkaiba beavató családi délelőttnek. Megismerkedhetnek a vendégek a papír és az írás történetével, miközben felelevenítik és kipróbálják a papírmerítés ősi mesterségét és a kalligrafikus írást.

A műhelyfoglalkozás után a programon résztvevők megtekinthetnek olyan műtárgyakat, amelyek kapcsolódnak az írás művészetéhez és egykor íróink, költőink használták őket.

A program a Múzeumok Őszi Fesztiválja című rendezvénysorozat része.

A programon való részvétel családi jegy (1100 Ft), vagy egyéni múzeumi belépőjegy (300 Ft diák, 600 Ft felnőtt) megvásárlásával lehetséges.

PIM

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés