bezár
 

film

2015. 10. 02.
Tart a 61. Országos Független Film Fesztivál
2015. október 1-4., Budapest, A38, kiállítótér
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tart a 61. Országos Független Film Fesztivál A MAFSZ jogelődjét budapesti alkotók alapították 1931-ben, Magyar Amatőr Mozgófényképezők Egyesülete néven. Ebből lett később a Magyar Amatőr Film Szövetség, mely 1989-ben Magyar Független Film és Video Szövetségre változtatta a nevét. Az elmúlt nyolcvannégy év során a szervezet 60 országos filmfesztivált rendezett, az idei 61-diket hosszú évtizedek után először Budapesten.

Az A38 hajó kiállítóterében ezen a hétvégén összesen 38 versenyfilmet és két ismeretterjesztő dokumentumfilmet láthat a közönség. A 38 filmes versenyprogramot szakmai előzsűri válogatta ki a nevezett 105 alkotásból Esténként konzultáció a zsűrivel, a közönséggel és a jelenlévő alkotókkal.

prae.hu

Aki a csütörtöki (okt. 1.) megnyitóra is el tudott már menni, az további 60 perc animációs filmet is megnézhetett, amit az idén 25 éves Mediawave Fesztivál díjnyertes animációiból válogattak. Ezt követte a fesztiválnyitó ceremónia, ahol Bognár Attila, az A38 hajó kapitánya, Dr. Buglya Sándor, a MAFSZ örökös tiszteletbeli elnöke és Czabán György a MAFSZ elnöke köszöntötte a fesztivál vendégeit.

Ugyanezen a napon és ugyanitt kiállítás nyílt Holdudvarunk művészei címmel, melyet a MAFSZ és tagjainak magángyűjteményéből rendeztek egy közös kiállítássá, majd ezt követően Gentry Sultan koncert következett.

MAFSZ

Pénteken és szombaton 13:00 órakor kezdik el vetíteni a filmeket, és várhatóan éjfélkor fogják elhagyni a hajót. Az A38 hajó vendéglőjében lehetőség van vacsoramenü fogyasztására, ehhez érdemes regisztrálni az A38 honlapján.

A 61. Országos Független Film Fesztiválra a belépés ingyenes.

Független

A program megvalósítását és az alkotók díjazását a következő szervezetek támogatták:

> Magyar Nemzeti Filmalap

> A38 hajó

> Közgáz Vizuális Brigád

> Magyar Művészeti Akadémia

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Luca Guadagnino: Challengers

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés