bezár
 

art&design

2015. 09. 30.
Múzeumok őszi fesztiválja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gyermekeknek, óvodapedagógusoknak és tanároknak szóló programokkal is várja az érdeklődőket a Múzeumok őszi fesztiválja alkalmából a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum Budapesten.

Az intézmény tájékoztatása szerint a programsorozat október 2-án a Sárkány ellen sárkányfű elnevezésű alkalommal veszi kezdetét, ahol a múzeum új, kisgyermekeknek készülő középkori foglalkozását alapul véve beszélgethetnek óvodapedagógusok arról, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre az "óvodabarát" programok összeállítása terén.
    

prae.hu

Október 6-án indul és november 15-ig tart a Világháborús emlékhelyeink nyomában elnevezésű program, amelynek keretében a résztvevőknek különféle budapesti első világháborús emlékműveket kell felkeresniük ahhoz, hogy megoldják a nyereményekkel járó feladatokat. Részletek a múzeum Facebook oldalán olvashatóak.
    

Október 9-én, 16-án, 24-én és 31-én a kardkovács és az ágyúöntő mesterségeket eleveníti fel a Tűzzel-vassal program, amelynek részeként az érdeklődők megtudhatják, miként lesz az ércből vas, a vasból pedig csillogó kardpenge, valamint lehetőség lesz megismerkedni a múzeum épülete körül található ágyuk történetével és elkészítésük módjával is.
    

Tanároknak szól az október 9-i Katonadolog - Honvédelem és iskola elnevezésű program, ahol a múzeumpedagógiai foglalkozást és egy rövid tárlatvezetést követően a hadtörténetről, és különösen a honvédelemről való tanulás lehetséges módjaiba pillanthatnak be, valamint különféle megközelítéseket vethetnek össze az érdeklődők.
    

Krétacsata címmel közös rajzolás várja a gyermekeket a budai Várban található múzeumban november 13-án, a foglalkozáson mindenki saját kedvenc hőseit rajzolhatja meg és küldheti harcba az előre leterített rajzpapírokon.
    

Az intézmény vándorkiállítással is készül a Múzeumok őszi fesztiváljára: a Mesél a borjú "utazómúzeum" keretében az iskolákban mutatják be az intézmény munkatársai a bakák mindennapi tárgyait, felszerelését, fegyvereit, amelyet a katonák által csak borjúnak nevezett zsák rejt.
    

A Hadtörténeti Intézet és Múzeum programjain való részvételhez előzetes regisztráció szükséges, bővebb információ az oszifesztival.hu internetes oldalon olvasható.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Megnyitószöveg Dóra Emese és Hu-Yang Kamilla közös kiállításához
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

építészet

Kritika a Kis magyar kockológia című kiállításról
Esszésorozat Juhász Ferencről – első rész
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés