bezár
 

irodalom

2015. 09. 30.
Az MMA új irodalmi sorozata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Élőfolyóirat címmel indít új programsorozatot a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Irodalmi Tagozata, a 43. Tokaji Írótábor "kistükrét" felvonultató első alkalom október elsején lesz a Műcsarnokban.

A Nemzeti kultúra és mítosz a globális átalakulás korszakában címet viselő eseményről Szentmártoni János, a Tokaji Írótábor Egyesület és a Magyar Írószövetség elnöke, valamint az esemény házigazdája az MTI-nek szerdán elmondta: a szervezők célja egy dinamikus, sokszínű, gördülékeny és könnyedén befogadható műsor összeállítása volt, amely a megújult Tokaji Írótábor minden elemébe betekintést nyújt a közönségnek.
    

prae.hu

Az idei tábor témáiból, előadásaiból kínál ízelítőt az a kerekasztal-beszélgetés, amelynek résztvevői Balázs Géza nyelvészprofesszor, Hoppál Mihály néprajztudós és Szemadám György Munkácsy Mihály-díjas festőművész lesznek, a beszélgetést Mezey Katalin Kossuth-díjas író, az MMA Irodalmi Tagozatának vezetője moderálja.
    

Szentmártoni János az idei írótábor és Műcsarnokba szervezett est témaválasztásról elmondta: évek óta "benne van a levegőben" a kérdés, hogy a radikálisan átalakuló Európában az egyes nemzetek, köztük a magyarok miként tudják megőrizni és átörökíteni azokat a kulturális hagyományokat, amelyekből idáig táplálkoztak, miként lehet megújítani, amit meg kell, úgy, hogy mindeközben ne is szigetelődjenek el.
    

Mindennek "külön történelmi pikantériát" ad a migráció is - hangsúlyozta, hozzáfűzve, hogy a témáról még a bevándorlás helyzetének súlyosbodása előtt, tavaly döntöttek.
    

A 18 órától kezdődő eseményen megtekintheti a közönség a Tokaji Írótábor szereplőivel készült rövid filmetűdöket, emellett bemutatkozik Papp-Für János, a Tokaji Írótábor Egyesület új ügyvezető titkára is, aki a tábor szervezésében több mint negyven éven át kulcsszerepet játszó Sáray Lászlót váltja.
    

Az esemény zenei aláfestéséért Rosonczy-Kovács Mihály (hegedű), valamint Orsós Tamás (brácsa) és Király Tamás (bőgő) felel, továbbá közreműködik a táborban is elhangzott irodalmi művek előadásával Bezerédi Zoltán színművész - tette hozzá Szentmártoni János.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Horváth Iván (1948-2024)
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés