bezár
 

zene

2015. 09. 23.
David Bowie egy európai tésvésorozathoz írt főcímdalt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A The Last Panthers című brit-francia tévésorozat főcímdalát David Bowie szerezte és vette fel. Ez húsz év óta a zenész első eredeti tévés vagy filmes produkciója - számolt be róla a The Rolling Stone magazin.

Bowie kedden jelentette be, hogy a novemberben debütáló, egy gyémánthajszáról szóló hatrészes krimisorozat fő zenei témáját ő írta, miután a The Last Panthers forgatásán találkozott Johan Renck rendezővel.
    

prae.hu

"Ifjúságom egyik ikonját kerestem, aki megírná a főcímdalt, de egy istent kaptam" - mesélte Renck, hozzáfűzve, hogy Bowie szerzeménye sötét, borongós, szép és a legjobb értelemben véve érzelmes, tehát tökéletesen illik a produkcióhoz.
    

Bowie utoljára 1993-ban dolgozott eredeti tévés vagy filmes produkción, amikor a The Buddha of Suburbia című alkotás zenéjét írta és a Cool World című filmhez szerzett száma, a Real Cool World kislemezként is megjelent.
    

A brit rocksztár a jövő nyáron debütáló SpongyaBob-musicalhez is ír számokat, és ő jegyzi a novemberben New Yorkban bemutatkozó Lazarus zenéjét. Legutóbbi albuma, a The Next Day két éve jelent meg.
    

Renck sem idegen a zene világában, korábban klipeket rendezett, ő jegyezte Madonna Hung Up és Beyoncé Me, Myself & I című zenés videóját is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Nils Frahm: Day
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés