bezár
 

színház

2015. 09. 22.
PROMENÁD – Városi sorsturizmus, színházi utazás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Artus és a STEREO Akt produkciója, a PROMENÁD – Városi sorsturizmus | színházi utazás 2015- szeptember 26-án és 27-én ünnepel a Ferencvárosi Művelődési Központban az ötvenedik előadás alkalmából.

Artus – STEREO Akt: PROMENÁD – Városi sorsturizmus | színházi utazás

A városban cirkál egy turistabusz, ami más, mint a többi. A fedélzetén sorsturisták ülnek. Sorsturisták, akik egy ablak mögül figyelnek, hallják, miről beszél a telefonáló járókelő, látják, mi történik vele, miután eltűnik egy kapualjban – tudják, hogy honnan jött, és hová megy, mindenhová pont jókor érkeznek. A nézők egy színházi utazás keretében, egy városban haladó buszról követik a valóság-díszletben játszódó történetet. 

Szkéné színház

A szereplők szökésben vannak, el kell hagyniuk lakóhelyüket. Menekülés közben sorsfordító pillanatokat idéznek fel saját életük egyes epizódjaiból. Jelenetek tárulnak a "nézők" elé, mintha egy mozifilm pergő képei elevenednének meg.

A PROMENÁD busz utasait úgy kalauzolják végig a fikció világában, térben és időben, akár egy idegenvezető az utasait a városi látványosságok során.

A város nem csak díszlet, hanem szereplő is. Az utca valósága átszövi a cselekményt, így az előadás minden alkalommal más és más. Minden egyes előadásba szereplőként is bekapcsolódnak civil résztvevők, történeteiket a cselekmény részévé tesszik az alkotók. A csatlakozó civilek személye, a történet egyes elemei, de még a helyszín is változhat.

Az előadást az Artus és a STEREO Akt mutatta be 2013 júniusában a PLACCC Fesztivál keretében.

Időpontok: szeptember 26., 27.

Indulási időpontok: 14:30 és 17:30h.

Helyszín: Ferencvárosi Művelődési Központ, 1096 Budapest, Haller utca 27.

Alkotók, előadók: Dányi Viktória, Debreczeni Márton, Gold Bea, Julia Jakubowska, Kocsis Gábor, Nagy Csilla, Téri Gáspár, Tucker András és Vadas Zsófia Tamara.

Alkotó munkatársak: Goda Gábor és Sarah Günther.

Közreműködő: Fischer Balázs és Varga Brigitta.

Zenei vezető: Tóth Szabolcs.

Produkciós vezető: Rácz Anikó.

Rendező munkatársa: Téri Gáspár.

Rendező: Boross Martin.

Támogatók: Jardin d’Europe, IN SITU Network, PLACCC Fesztivál, NKA, EMMI, Füge Produkció és Műhely Alapítvány.

További információ a facebookon vagy a STEREO Akt honlapján, jegyinfomráció a Füge Produkció honlapján, jegyvásárlás itt.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés