bezár
 

art&design

2015. 09. 21.
Ars Sacra programok a Magyar Nemzeti Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Művészettörténészek tárlatvezetéseivel és családi nappal várja az érdeklődőket szeptember 23. és 26. között a Magyar Nemzeti Galéria az Ars Sacra Fesztivál keretében.

Sarkadi Nagy Emese szerdai tárlatvezetésén a Nemzeti Galéria erdélyi termében bemutatott műtárgyak segítségével arra a kérdésre keresi a választ, hogy létezett-e ferences művészet Erdély keleti peremvidékén a középkori Csík székben, másnap pedig Gótikus Madonna-szobor Vajda Sámuel tihanyi apát örökéből címmel Poszler Györgyi tart előadást a finom kidolgozású, holdsarlón álló Madonna-szobor történetéről - olvasható az intézmény MTI-hez eljuttatott közleményében.
    

prae.hu

Pénteken a szentgotthárdi ciszterci szerzetesek életéről beszél Boda Zsuzsanna, aki a rend több száz éves történetét és annak fordulópontjait mutatja be Dorffmaister István 18. századi reprezentatív képsorozatának segítségével.
    

Szombaton a Templomok ékességei - Gótikus művészet Magyarországon 1300-1500 címmel Jámbor Judit tart tárlatvezetést a múzeum egy éve újrarendezett állandó kiállításában, amely látványos és korszerű, a művek egykori környezetét megidéző kiállítási terekben mutatja be a 14-15. század magyarországi művészetének legszebb tárgyait.
    

Ugyanezen a napon Engedjétek hozzám jönni... címmel családi nap is lesz a kiállítótérben, ahol a program keretében az oltártáblákon megörökített történeteken keresztül ismerkedhetnek meg a gyerekek néhány szent csodálatos életével. A programot kézműves foglalkozás egészíti ki.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés