bezár
 

art&design

2015. 09. 12.
Galériák hétvégéje tárlatvezetésekkel és túrákkal mától a fővárosban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizenhat kortárs kereskedelmi galéria és egy központi helyszín várja az érdeklődőket ma és holnap ingyenes programokkal, köztük tárlatvezetésekkel és csoportos túrákkal a Gallery Weekend Budapest (GWB) elnevezésű rendezvényen.

A kiállítóterek mindkét nap 10 és 18 óra között várják a látogatókat összesen 18 kiállítással, a kétórás galériás túrák mindkét nap négy időpontban - 11, 13, 15 és 16 órakor - négy helyszínről, a Várfok Galériából, a Deák Erika Galériából, a Chimera-Projectből és a Weekend House-ból indulnak.

prae.hu

Az egykori Rögtön Jövök projektgalériát, a budapesti Kossuth Lajos utca 14-16. alatti helyszínt erre a hétvégére Weekend House-ra keresztelik, s itt látható a résztvevő galériák művészeinek munkáiból válogatott tárlat Harmadik típusú találkozások címmel.

A Deák Erika Galéria, az Inda Galéria és a Viltin Galéria összefogásával megszületett Beyond the Obvisious című háromtételes tárlat kelet-európai nőművészek új munkáit vonultatja fel. A GWB-hez idén csatlakozó Chimera-Projectben Beke László művészettörténész kínál új olvasatot a kortárs képzőművészetre PostContemporary címmel. A szintén idén csatlakozott Flux Galériában Buenos Aires-i, barcelonai és budapesti fiatal absztrakt festők mutatkoznak be. Az acb Galériában Tarr Hajnalka, az idén alapított Horizont Galériában Kiss Adrian, a Kisteremben Fodor János, a NextArt Galériában Horváth Csaba Árpád, a Trapézban Szörényi Beatrix, a Várfok Galériában Győrffy László művei láthatók.

A Várfok Project Room az ötvenöt éves Rácmolnár Sándort ünnepli, a Molnár Ani Galéria csoportos tárlatnak ad otthont, a Knoll Galéria J. Nagy András alkotásait, a Neon Galéria pedig Losonczy István tájképkutatásának eredményeit mutatja be. A Körmendi Galéria Lossonczy Tamás grafikáit állítja ki, az idén alapított Art+Text Budapest galéria pedig Frey Krisztián emléke előtt tiszteleg.

A Kortárs Galériák Egyesülete és a Kreatív Platform Kortárs Művészeti Alapítvány másodjára rendezi meg a Gallery Weekend Budapestet, a hazai kortárs képzőművészet galériás fesztiválját Budapest Főváros és a BBraun támogatásával.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés