bezár
 

art&design

2015. 09. 10.
Vizuális- és környezetkultúra oktatás – Kiadványbemutató a Labor Galériában
2015. szeptember 11., 17h, Labor Bp Galéria, 1053 Budapest, Képíró u. 6.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az MKE vizuális- és környezetkultúra oktatással foglalkozó munkacsoportja 2013-ban alakult, a Művészeti és Művészetelméleti Szakkollégium (MMSZK) és az Építész Szakkollégium (ÉSZAK) együttműködéséből. Céljuk a kortárs képzőművészet és építészet részvételre és együttműködésre építő gyakorlatainak alkalmazása volt a közoktatásban. A 2014/15-ös tanévben a tranzit.hu Művészek az iskolában pályázatának támogatásával négy középiskolai osztályban tartottak órákat.

A program tapasztalatait egy kiadványban mutatják be, ami a foglalkozások tervein és dokumentációján kívül két csoportos beszélgetést tartalmaz, a művészet és oktatás kapcsolatával foglalkozó szakemberek és gyakorló pedagógusok részvételével.

prae.hu

A kiadványt Katona Réka művészettörténész, neveléselméleti kutató mutatja be 2015. szeptember 11-én, pénteken 17 órától a Labor Bp Galériában (1053 Budapest, Képíró utca 6.). Minden érdeklődőt szeretettel várnak. Az esemény a facebookon itt található.

A projekt résztvevői: Barna Orsolya, Dányádi Sára, Esze Dorka, Molnár Eszter, Pálinkás Bence György, Sarbak Klára, Tüdős Anna és Zsámboki Miklós. Projektvezető: Barna Orsolya.

A kiadványt szerkesztette: Barna Orsolya, Dányádi Sára és Pálinkás Bence György.

A Labor Bp Galériában egész héten középiskolai csoportoknak tartanak foglalkozásokat, a foglalkozások során használt eszközök és a létrejött alkotások egyaránt megtekinthetőek lesznek a pénteki bemutatón. A foglalkozásokról itt lehet bővebben olvasni.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés