bezár
 

zene

2015. 09. 10.
Húsz év után elmarad a magyarkanizsai dzsesszfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Támogatás hiányában idén elmarad a húszéves hagyománnyal rendelkező magyarkanizsai dzsesszfesztivál - tájékoztatták a szervezők csütörtökön az MTI-t.

A magyar-szerb határ melletti településen minden szeptemberben megrendezik a dzsessz kortárs, improvizatív és avantgárd irányzatainak fesztiválját, és ez az idén is így lett volna a települést érintő óriási migránsnyomás ellenére. A szerbiai kulturális minisztérium azonban nem támogatta a rendezvényt, mert - mint fogalmaztak - az nem szolgálja Szerbia, illetve a szerb kultúrpolitika érdekeit.
    

prae.hu

Dejan Vujinovic, a fesztivál főszervezője elmondta: nagyon csalódottnak érzi magát, hogy egy ekkora hagyománnyal rendelkező, a térségben egyedülálló zenei fesztivált nem tart támogatásra érdemesnek a szerb kulturális minisztérium. Hozzátette, a zenészek akár gázsi nélkül is felléptek volna, ám a fesztivál kísérőrendezvényeire, és az alapvető eszközökre sem volt pénz. Megjegyezte azonban, hogy reményei szerint jövőre lesz pénz arra, hogy újra megszervezzenek egy olyan dzsesszfesztivált, amilyenhez "ezer kilométeres körzetben nincs hasonló".
    

A magyarkanizsai dzsesszfesztiválon az utóbbi húsz évben olyan nagy nevek léptek fel, mint Charles Gayle, David Murray, Sam Rivers, Archie Shepp, vagy a magyar előadók közül Grencsó István, Mezei Szilárd, Tóth Viktor és Dresch Mihály. A fesztiválra a világ minden tájáról érkeztek előadók.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés