bezár
 

film

2015. 09. 09.
Egyszemélyes zenei projektnek készített formabontó klipet Damokos Attila
Egysnittes mozgógép az szfe150 megálmodójától
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Friss zenei vállalkozás számára rendezett klipet Damokos Attila, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, végzős hallgatója, aki már több díjat és elismerést is elnyert. A különleges mozgóképet a Belau formáció bemutatkozó dalára álmodta meg.

A Belau könnyed, nyári hangulatú bemutatkozó dala egy pár kapcsolatát mutatja be, a zenei projektre jellemző hangvételben. Az Island of Promise című számhoz tartozó egysnittes mozgókép a számos elismerést és díjat begyűjtő Damokos Attila nevéhez fűződik, míg a stáb nagyobb része szintén Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatója volt. A klip Kisorosziban forgott, a főszereplője Tóth Bori, modell, aki egy titokzatos utazót alakít. A kisfilm a hétköznapokból való kiszakadásról szól, amikor csak mi vagyunk és az út, ami által fontos válaszokat kapunk meg, komoly döntéseket hozunk meg, melyeket egyébként otthon nem.

prae.hu

Belau

"Ez a forgatás egy nagyon szűk körű, csendes és intim pillanata volt a nyárnak. A barátaimmal összegyűltünk a Duna-parton volt, aki horgászott, míg összeálltunk a díszlettel. Mindenkinek benne volt szíve-lelke és ezért nagyon hálás vagyok nekik! " – mesélte Damokos Attila a munkafolyamatról. "Marcellal nagyon sokat kísérletezünk azon, hogy mi az a legminimálisabb, legcsupaszabb képi nyelv, ami még alkalmas egy történet elmesélésére, nyilván itt nem A Da Vinci-kódra kell gondolni, de egy szimbolikus hosszú út utáni búcsúzás, és elvágyódás megfogalmazható így is. Ez engem amúgy is inspirál, mert sokat utazom hátizsákkal a világban, és akkor nagyon sok választ kapok, és azt hiszem, hogy Peti zenéje is ezekről a válaszokról akar szólni” – folytatta a kisfilm megálmodója.

Belau

A Belau a jövőben is hasonló tematikájú dalokat, konceptlemezeket és erős látványvilággal rendelkező mozgóképeket ígér közönségének, míg a Damokos Attila-Nagy Marcell páros az szfe 150 nevű vizuális projekten kívül újabb klipekkel, reklámokkal rukkol elő.

A Belau világában az elvágyódó és örökké reményteli hangulat találkozik az aktuális elektronikus zenei alapokkal. A projekt a lassú ütemeknek és a napsütötte életérzésnek köszönhetően zenéjét a „sundowntempo” stílusjelzővel címkézi. Üzenete egyszerű: próbáljunk meg kiszakadni a hétköznapi nyüzsgésből és igyekezzünk megélni a pillanatot. Ennek megfelelően a cél, hogy a zene hatására belső utazásra induljon a hallgató, olyan reményteli és napsütötte helyekre, ahol ki tud kapcsolni és képes meglelni a harmóniát.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Alex Garland: Polgárháború
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés