bezár
 

színház

2015. 09. 09.
"MásKÉPp" workshop – Replay! Remix! Remake!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
"MásKÉPp" workshop – Replay! Remix! Remake! 2015. október 3-4-én “MásKÉPp” címen interdiszciplináris művészeti workshopot tart a Gray Box Projects, amelyen a művészettörténet, performanszművészet és táncművészet jelentős alkotásait fogják újraértelmezni (re-interpretation) és újrajátszani (re-enactment) a performansz és a színpadi előadóművészet különféle műfajait kombinálva (tánc, mozgás, akció, happening…).

A workshop az elmélet és a gyakorlat találkozására épül: a képző- és performanszművészetben gyakran fellelhető "újraértelmezés" (re-interpretation) és "újrajátszás" (re-enactment) kérdését a mozgás, performansz és tánc eszközeivel járják körbe. A kétnapos workshop alatt egyéni és csoportos improvizációs gyakorlatok formájában reflektálnak az "original", "remix", "remake", "repetition", "re-interpretation", "re-appropriation", "recycling", "re-enactment" fogalmakra. A műfajok, kifejezési formák (performansz, improvizáció, kontakt tánc, kreatív mozgás...), szakterületek (képzőművészet, performanszművészet, táncművészet, előadóművészet, színpadi művészet...) és irányzatok (happening, body art, akcionizmus, szituácionizmus...) találkozását és ötvöződését ötven egyedi tervezésű ruha, jelmez és kiegészítő segíti majd, melyek mind sajátosan korlátozzák a testet, és a bennük illetve velük történő mozgást. A feladatok során a "tartalom" és a "forma" összefüggéseit figyelembe véve "játszanak" majd a ruhákkal (formákkal), illetve a ruhák és a test között kialakult kapcsolattal és térrel. Szólókban, duettekben és csoportos produkciókban feszegetik az emberi test vizuális és fizikai lehetőségeit, a test és az egyén, az egyén és a ruha, az előadó(k) és a közönség viszonyainak és határainak széles spektrumát. A workshopra mindenkit szeretettel várnak.

Szkéné színház

Gray Box

A workshopot szervezi: Gray Box Projects.

A workshopot vezeti: Ádám Anna (képzőművész, performansz-művész), Gadó Flóra (kurátor, esztéta), Popovics Viktória (kurátor, művészettörténész).

Helyszín: Tat Galéria, 1052 Budapest, Semmelwies utca 17.

Időpont: 2015. október 3-4.

Jelentkezés ITT

Esemény a facebookon.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés