bezár
 

zene

2015. 09. 09.
Amerikai csellista kapta a Dvorák-díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Yo-Yo Ma amerikai csellista kapta idén az Antonín Dvorák-díjat, amelyet a cseh kulturális minisztérium évente ítél oda a cseh klasszikus zene népszerűsítéséért a világban.

A kínai származású csellistának Daniel Herman cseh kulturális miniszter személyesen adta át a díjat kedden este a prágai Nostic palotában megrendezett ünnepi koncerten.
    

prae.hu

Yo-Yo Ma az első külföldi zenész, aki Antonín Dvorák-díjat - egy kristályüvegből készült csellót - kapott. Korábban olyan cseh művészeknek ítélték oda az elismerést, mint Jirí Belohlávek karmester, Josef Suk hegedűművész vagy Ivan Moravec zongorista.
    

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy Jirí Belohlávek után most én vehettem át ezt a díjat" - jelentette ki az ünnepségen a világhírű amerikai csellista.
    

Az Antonín Dvorák-díj odaítéléséről a cseh kulturális élet neves személyiségeiből és elismert cseh zenészekből álló, 12 tagú zsűri dönt.
    

Yo-Yo Ma már hétfőn este bemutatkozott a prágai közönségnek, amikor a Jirí Belohlávek vezényelte Cseh Filharmóniával közös koncertjével megnyitotta a Dvorák Prágája elnevezésű nemzetközi zenei fesztivál 8. évadát.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés