bezár
 

art&design

2015. 09. 08.
Bemutatkozik a /nodesignforpeople
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bemutatkozik a /nodesignforpeople A /nodesignforpeople egy a design határterületén elhelyezkedő kísérleti projektsorozat, amelynek első, nyári kollekciója a DIY kultúra önmagára visszaható kérdéseivel és a város felülről szervezett jelenségeinek alulról szervezett befogadhatóságával foglalkozik.

A kollekció minden egyes bútorához tartozik egy-egy képregény, amelyek a bútorok tervezésének valamint létrejöttének inspirációs hátterét és folyamatát hivatottak ábrázolni. Mindazon valós döntéseket, lelkesedéseket és kudarcokat, amelyek a kollekció létrejötte során a tervezés teljes értékű részei voltak, és ezen keresztül maguknak a bútornak is a részeivé váltak. Így a /nodesignforpeople bútorok nem csak használhatóak, de olvashatóak.

prae.hu

/nodesignforpeople

A /nodesignforpeople projekt egy a designból önmagából és a tervezői lét félresiklásaiból táplálkozó, elhatározásaiban kollektivista, megvalósulásában individualista projekt, amely saját gőgjében úgy nem hivatott kényelmesebb világot teremteni senki számára, hogy közben hirdeti a mindennapi adottságok és inspirációk mindenki számára elérhető eredendő kényelmét. A használhatatlan használhatóságát, az eszköztelenség eszközszerűségét, az ebből kibomló szépséget és természetességet.

/nodesignforpeople

A /nodesignforpeople mindezek okán egy önmagát folyamatosan felszámoló és újraértelmező designprojekt, amely mögött nem egy tervező áll, hanem a mindenkori design önmagát marcangoló magabiztos bizonytalanságának tervezőn keresztüli manifesztációja. Így tehát a /nodesignforpeople projekt névtelen.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés