bezár
 

építészet

2015. 09. 07.
Nyolcvannégy épület és 60 terv verseng a Média Építészeti Díjáért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyolcvannégy épület és 60 terv verseng idén a Média Építészeti Díjáért. A közönségszavazás már elindult, a díjátadót pedig október 16-án tartják az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Az epiteszforum.hu szervezésében megvalósuló szakmai programon a szeptember közepéig tartó előzsűrizést a holland Indira van't Klooster, az A10 magazin főszerkesztője vezeti, amelynek eredményeként öt terv és öt épület kerül a döntőbe - olvasható a szervezők az MTI-hez küldött közleményében.
    

prae.hu

A munkákat a nyilvános díjátadón prezentációk keretében mutatják be alkotók az ország vezető médiumait képviselő zsűri előtt. Az összesen 1,2 millió forint összdíjazású és értékes nyereményekkel kiegészített eseményen a két fődíj mellett több különdíjat és közönségdíjat is kiosztanak.
    

Az idei évben a médiazsűrihez csatlakozott Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál főigazgatója, Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója, Száraz István, a vs.hu alapítója, és szakmai bírálóként részt vesz a gálaesten Dúll Andrea környezetpszichológus is.
    

A közönségdíjas terv és épület kiválasztása kétkörös szavazással történik; az első körben szeptember 4-től az epiteszforum.hu olvasói választják ki a legjobb 7 épületet és tervet az interneten, a szavazás második köre pedig az Urániában lesz, és az ott összegyűlt közönség szavazatai döntik majd el, hogy ki kapja a MÉD Közönségdíját épület és terv kategóriában.
    

Idén az index.hu-n zajló internetes szavazás győztese a portál különdíját kapja meg.
    

A díjátadón hagyományosan minden évben köszöntenek egy hazai mestert, ebben az évben az ünnepelt Kévés György Ybl-, Kossuth- és Prima-díjas építész lesz, 80. születésnapja alkalmából.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Fényképkollekció a Tabán utolsó évtizedeiről
Egy látogatásra érdemes új célpont
építészet

junya ishigami + associates építésziroda, Tokió, Japán

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés