bezár
 

zene

2015. 09. 01.
Scorpions-koncert februárban Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyarországot is érinti a Scorpions 50. születésnapját ünneplő világkörüli turnéja. A német hard rock történetének egyik legfontosabb együttese 2016. február 29-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában - közölte a koncertet szervező Live Nation kedden az MTI-vel.

A jubileumhoz, illetve az idén februárban megjelent 19. stúdiólemezhez, a Return to Foreverhöz kapcsolódó turné májusban indult Kínában és jövő tavasszal ér véget.
    

prae.hu

Az ötven évvel ezelőtt Hannoverből indult, Rudolf Schenker gitáros által alapított Scorpions öt évtized alatt Németország és a kontinentális Európa egyik legsikeresebb rockcsapatává vált. Több mint 100 millió albumot adott el, több ezer koncertje volt, a világ szinte minden részét bejárta, fellépett többek között Rio de Janeiróban, Tokióban, Moszkvában, Washingtonban, Dubaiban, Párizsban és Berlinben is. Amerikában számos kiemelkedő zenekar, köztük a Smashing Pumpkins, a Green Day, a Korn, a System of A Down vagy a Queensryche dolgozott fel Scorpions-dalt az elmúlt években. A Rock You Like A Hurricane-t több mint 150 különböző változatban rögzítették.
    

1988-ban a Scorpions volt az első nyugati rockbanda, amely (öt telt házas) koncertet adott az akkori Szovjetunióban, Leningrádban. De úttörők voltak Kínában és Délkelet-Ázsiában is, rengeteg helyen léptek fel elsőként a nyugati zenekarok közül.
    

A csapat a nyolcvanas évekre lett világszerte ismert, befutott zenekar, a rendszerváltoztatásnak a Wind of Change című dallal állított emléket. Klaus Meine énekes és Schenker fellépett az Omega 1994-es népstadionbeli esős koncertjén; Kóbor és Meine együtt énekelte magyarul a Fekete pillangót, angolul a Wind of Change-t. Ezt viszonozta 2009-ben Budapesten a Sportarénában, majd Kassán a Scorpions-koncerten Kóbor János és Molnár György gitáros. A Scorpions 1995-ben angol nyelven, White Dove címmel feldolgozta a Gyöngyhajú lányt.
    

A két együttes tavaly júniusban, a rendszerváltoztatás 25. évfordulóján, több tízezer ember előtt ismét együtt lépett fel a budapesti Hősök terén.
    

A Scorpions jelenlegi felállásában Rudolf Schenker és Klaus Meine mellett Matthias Jabs gitározik, Pawel Maciwoda basszusgitáron játszik, James Kottak dobol.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés